• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTUTGART: Janko stao na startu

Janko Tipsarević završio je učešće na startu turnira u Štutgartu, jer ga je nadigrao Španac Oskar Ernandez sa 6:4, 6:4.

 ŠTUTGART: Janko stao na startu Izvor: MONDO

Janko Tipsarević odmarao je kratko poslije Vimbldona, ali to očigledno nije bilo dovoljno da napuni "baterije" za nove uspjehe.

Srpski teniser je uoči odlaska na američku turneju okušao sreću na Mercedes kupu u Štutgartu, ali je završio takmičenje već u prvom kolu.

Tipsarevića je na startu turnira, vrijednog 450.000 evra, zaustavio Španac Oskar Ernandez rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Mnogo oscilacija u igri skupo su koštale 79. igrača svijeta. Španac, koji na ATP listi zauzima 56. mjesto, vješto je vrebao svoju priliku i na kraju je iskoristio.

Naime, Janko je u prvom setu uspio da spasi čak sedam brejk lopti, prije nego što je njegov rival u devetom gemu iskoristio osmu šansu i stigao do prednosti (5:4).

Na drugoj strani Tipsarević nije uspio nijednom ozbiljnije da priprijeti protivniku, nakon čega ovom nije bilo teško da riješi prvi set u svoju korist, poslije 36 minuta igre.

Osokoljen vođstvom Španac je u istom ritmu nastavio i u drugom setu. On je odmah na startu uspio srpskom teniseru da oduzme servis, i tu prednost sačuvao je do kraja. Janko je imao samo jednu priliku na meču da uzvrati Špancu, ali nije uspio u tome.

Ernandez, koji je tako uspio da se revanšira Tipsareviću za jedini poraz pretrpeljen ove godine na Australijan Openu, u drugoj rundi takmičenja igraće protiv Francuza Aleksandra Sidorenka.

On je kao "laki luzer" zamijenio u glavnom žrijebu Alberta Montanjesa, koji je povrijedio koljeno, i na startu nadigrao još jednog Španca Daniela Munjoza de la Navu rezultatom 7:6, 1:6, 6:2.

Na turniru u Štutgartu iz "serije 250" prvi nosilac je Francuz Žil Simon.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC