• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Fini radovi protiv Koreje

Odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće dvomeč posljednjeg vikenda takmičenja u Grupi B Svjetske lige protiv Južne Koreje, u Nišu i Beogradu.

 ODBOJKA (SL): Fini radovi protiv Koreje  Izvor: MONDO


Za goste sa Dalekog istoka biće to prilika za dokazivanje, dok će tim selektora Igora Kolakovića "udarati" finalnu glazuru uoči starta završnog turnira.

"Južna Koreja se trenutno nalazi na posljednjem mjestu u Grupi B, ali je dosadašnjim igrama pokazala da posjeduje kvalitet", rekao je Kolaković i dodao da se radi od "timu koji gaji tipično azijatski sistem igre".

Prema njegovim riječima, u dvije utakmice sa Južnokorejcima nephodno je adaptirati se na njihovu upornost i požrtvovanje u odbrani, kao i na brze kretnje sa dosta kontranapada.

"Naša velika prednost u prvoj utakmici biće niška publika, kojoj moramo da se odužimo za podršku u susretu sa Francuzima. Tada smo poraženi, a sada ćemo učiniti sve da zabilježimo trijumf", istakao je Kolaković.

Za kapitena Nikolu Grbića najvažnije je uigravanje reprezentacije za završni turnir Svjetske lige, koji će biti održan od 22. do 26. jula u Beogradu. Srbija će vjerovatno u srijedu igrati protiv SAD.

"Sada više nema vremena za kalkulacije ili probanje novih stvari, s obzirom da se finalni turnir približio. Moraćemo da pružimo maksimum i vidimo za šta je to dovoljno", naveo je Grbić.

Selektor Južne Koreje Ho Čul Him podsjetio je da su dva rivala odigrala dvije utakmice na Dalekom istoku i da je tada skor u pobjedama bio 1:1.

"Potpuno sam svjestan da će sada sve biti drugačije. Srbija će ovde igrati u kompletnom sastavu, za razliku od mečeva u Džeondžuu, pa će samim tim biti i favorit", rekao je Ho.

Kapiten gostiju Jung Min Kvon ocijenio je da je srpska reprezentacija jedna od najjačih na svijetu i da je protiv nje jako teško igrati i zabilježiti povoljan rezultat.

"Naš cilj je da odigramo kvalitetno i pokušamo da budemo ravnopravan rival koliko je to moguće", zaključio je Jung.

Prva utakmica između Srbije i Južne Koreje na programu je u petak od 20,30 časova u niškoj dvorani "Čair", a u istom terminu dan kasnije igraće u beogradskoj hali "Pionir".

(Tanjug, foto OSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC