• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): Srbi kreću od "furije"

U ponedeljak u 18.20 vaterpolisti Srbije igraju prvi meč na SP u Rimu, protiv ekipe koja nam je "ukrala" bronzu prije dvije godine u Melburnu.

 VATERPOLO (SP): Srbi kreću od "furije" Izvor: MONDO

Počinje! I to utakmicom sa Španijom. Vaterpolo turnir u okviru 13. FINA Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima startuje mečevima prvog kola po grupama u ponedeljak, a u 18.20 na Centralni bazen u Rimu isplivaće vaterpolisti Srbije i Španije.

Prvo, pa najteže u našoj Grupi C, u kojoj su još Australija i Kazahstan.

A, kada se pomenu Španci, srpskim vaterpolistima malo se pokvari raspoloženje, jer mnogi i dalje pamte poraz u borbi za bronzu na prethodnom SP u Melburnu 2007. godine, poslije peteraca - 17:18.

Tačno je, revanširali smo im se u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Pekingu godinu dana kasnije (9:5) i u finalu nedavno održanih Mediteranskih igara u Peskari (9:4), ali revanša nikad dosta...

"Melburn može da bude motiv više. Svjesni smo da počinje Svjetsko prvenstvo, znamo šta utakmica sa Španijom znači. Bilo bi potpuno pogrešno da susret u Peskari uzimamo kao mjerilo. U tom slučaju nećemo dobro da prođemo. Španija ima kvalitet, ali smatram da, ako odigramo kako znamo, bez dječijih bolesti i oscilacija, možemo biti tim koji određuje pobjednika u susretu", smatra kapiten Vanja Udovičić koji će igrati na svom četvrtom SP.

Za Vanju, ovo je četvrti Mondijal, ali za nekolicinu igrača je prvi. Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Slavko Gak, Marko Avramović i Stefan Mitrović nikada nisu igrali na ovakvom turniru... Čari Svjetske lige, Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva su osjetili, a sada će u prestonici Italije upisati i prvi od nadamo se mnogih Svjetskih prvenstava u CV.

"Osjeća se pozitivna trema i jedva čekamo da susret počne. Sada razmišljam samo o Španiji. Niko drugi me ne interesuje. Korak po korak", tvrdi Marko Avramović.

Srbija je standardno u krugu favorita na velikim takmičenjima, ali prema prognozama stručnjaka i kladioničara, Crna Gora i Mađarska su u blagoj prednosti, dok sa Hrvatima imamo podjednake šanse za zlato.

Ipak, medalja nije tema o kojoj se priča u timu Dejana Udovičića, koji se priprema u kompleksu Foro Italiko, u kojem se između ostalih igra i teniski Masters, u čijem je sklopu i fudbalski dom Lacija i Rome, Stadio Olimpiko...

Poslije Španije slijede mečevi sa Kazahstanom (srijeda, 13.30), pa Australijom (četvrtak, 10.50), a onda razigravanje za medalje. Prvoplasirani timovi iz Grupa A, B, C i D plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati baraž osmine finala.

Pobjednici baraža za protivnike će imati privilegovana četiri tima. Drugim riječima, pobjednici grupa neće moći da se sastanu prije polufinala.

Dakle, u konkurenciji sa Španijom, Australijom i Kazahstanom, prvo mjesto donijelo bi brojne beneficije: meč manje, dan više za odmor, izbjegavanje najvećih rivala bar do polufinala... Zategnuto će biti u Grupi B, koja jedina ima dva izrazita favorita na jednom mjestu: svjetskog prvaka Hrvatsku i evropskog prvaka Crnu Goru.

Jedan od ta dva tima moraće dužim putem ka završnici i biće personas non grata povlašćenima u četvrtfinalu.

GRUPA A: Mađarska, Njemačka, Kanada, Južna Afrika.

GRUPA B: Crna Gora, Hrvatska, Kina, Brazil.

GRUPA C: Srbija, Španija, Australija, Kazahstan.


GRUPA D: SAD, Italija, Makedonija, Rumunija.


PAROVI PRVOG KOLA (ponedeljak): Južna Afrika - Nemačka (9.30), Kanada - Mađarska (10.50), Crna Gora - Kina (12.10), Hrvatska - Brzil (13.30), Kazahstan - Australija (17.00), Srbija - Španija (18.20), Makedonija - Rumunija (19.40), SAD - Italija (21.00).

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC