• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP 2010): Srbija nadigrala Hrvatsku

U meču koji je značio samo u smislu velikog sportskog rivaliteta dvije zemlje, odbojkašice Srbije pokazale su da su ovom trenutku jače od komšinica.

 ODBOJKA (SP 2010): Srbija nadigrala Hrvatsku Izvor: MONDO

Ženska odbojkaška reprezentacije Hrvatske dobar je tim. Ali, selekcija Srbije je zvanični osvajač bronze sa svjetskog i srebra sa evropskog prvenstva.

To se vidjelo i u rezultatu poslednje, treće utakmice kvalifikacionog turnira za plasman na SP 2010. godine u Japanu, koji je u nedelju završen u Subotici. Srbija 3, Hrvatska 1, po setovima (25.22, 24:26, 25:17, 25:19).

Ipak, ovaj duel bio je samo revijalnog karaktera, jer su obe selekcije nedelju dočekale sa dvije pobjede nad ekipama Španije i Rumunije, tako da su i prije utakmice Srpkinje i Hrvatice znale da su učesnice Mondijala od 29. oktobra do 14. novembra naredne godine.

To saznanje, ipak, nije ohladilo dlanove djevojkama, koje su u prepunoj dvorani u Subotici (oko 3.000 gledalaca) prikazale atomsku odbojku, izazvanu velikim sportskim rivalitetom reprezentacija dvije zemlje, bez obzira o kom se sportu radi.

Da su u ovom trenutku bolje, Srpkinje su potvrdile prilično ubjedljivom igrom u svakom, osim drugog seta, koji kao po tradiciji igraju lošije. Isti period igre izgubile su i dan ranije od Rumunije, a kasnije bile ubjedljive u trećem i četvrtom setu.

Jovana Vesović bila je najubitačnija napadačka opcija u srpskom timu sa 20 poena, a pratile su je Stefana Veljković sa 17 i Ivana Đerisilo sa 16 poena.

Prije Hrvatske, Srbija je savladala Španiju sa 3:0 i Rumuniju sa 3:1, a Hrvatice su plasman u Japan izborile dan ranije, kada su odigrale triler sa Španijom i poslije 1:2, dobile meč sa 3:2 i riješile sve dileme u kvalifikacionoj grupi.

Da je ishod tog susreta bio drugačiji, sudbina drugog putnika na SP bila bi rješavana ranije u nedelju, u susretu Španija - Rumunija koji su na kraju dobile Rumunke sa 3:2.

Djevojke Zorana Terzića sada će dobiti slobodno do 8. avgusta, kada počinju pripreme za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koje će biti održano od 25. septembra do 4. oktobra i na kojem će plave braniti srebro. Ova selekcija je ljeta 2009. godine već osvojila zlato u prvom izdanju Evropske lige i srebro na Univerzijadi u Beogradu.

Pored turnira u Subotici, na kojem su plasman obezbijedile Srbija i Hrvatska, odigrana su još tri turnira u Evropi i učesnici SP u nedelju postali su još Italija i Češka (otpale Bjelorusija i Bugarska), Njemačka i Holandija (otpali Azerbejdžan i Slovenija), odnosno Turska i Poljska (otpale Belgija i Francuska).

Japan kao domaćin i Rusija kao zvanični šampion automatski su učesnici završnog turnira 24 tima, a pored osam evropskih ekipa i Ruskinja, vizu su kroz kvalifikacije izborili još timovi: Kine, Tajlanda, Kube, Dominikanske Republike, SAD, Portorika i Kenije.

Ostalo je da budu odigrana još četiri turnira na kojima će se boriti timovi: Južne Koreje, Kazahstana, Kineskog Tajpeha i Novog Zelanda (dva idu dalje), zatim Trinidada i Tobaga, Kostarike, Meksika i Kanade (dva idu dalje), Brazila, Perua, Argentine i Venecuele (dva idu dalje) i Egipta, Alžira, Mauricijusa i Južne Afrike (jedan ide dalje).

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC