• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Bježe od nas! PARTIZAN: Ko, bre, bježi?

Finale ekipnog prvenstva Srbije za tenisere ponovo nije održano! Zašto? Utvrdiće Takmičarska komisija Teniskog Saveza Srbije.

 ZVEZDA: Bježe od nas! PARTIZAN: Ko, bre, bježi? Izvor: MONDO

Za sada postoji samo šturo saopštenje pristiglo sa adrese TSS: Ekipa Partizana dostavila je ljekarsko uvjerenje, po kojem je šest igrača iz ovog kluba bolesno i zbog zdravstvenih problema nisu bili u mogućnosti da u zakazanom terminu izađu na teren.

Termin je bio ponedeljak, 20. jul, 10 časova, a mjesto: TK Gemaks.

Sat i po vremena kasnije, kada je istekao rok da ekipa koja eventualno kasni ipak dođe na meč, počelo je slavlje među teniserima Crvene zvezde, jer se prema riječima direktora tok kluba Slobodana Vojinovića niko iz tabora Partizana nije pojavio.

"To kaže? Laže!",
izjavio je za MONDO predsjednik TK Partizan, Dušan Grujić.

"To nije tačna vijest. Ko vam je to rekao? Partizanovih šest igrača lakše se otrovali, ne znam i dalje tačno zbog čega... Da li zbog sladoleda koji su pojeli u nedelju popodne. Prije podne su odradili trening, poslije čega su oko 12 časova otišli do grada da se prošetaju. Potom su mi se javili, imali su stomačne grčeve, povraćali su, imali su i proliv... Potpuno su dehidrirali i odmah sam ih odveo na VMA gdje su uredno primljeni i gdje im je konstatovano lakše trovanje. Rečeno im je da se odmaraju, da piju više tečnosti i normalno da se nisu pojavili sutra ujutru", prepričava Grujić za naš sajt.

"Ko bi ih normalan poslao na teren?",
dodaje prvi čovek crno-bijelih i ističe:

"Preostala trojica igrača su došla na Gemaks, tako da nije tačno da se nismo pojavili".


Grujić je nastavio...

"Da li je smak svijeta pomjeranje meča za dan, dva, pet? Ako je neko bolestan, ne samo u tenisu, već i u ostalim sportovima, normalno je da se meč odloži. Ne odustajemo od igranja, želimo da do tog meča dođe, samo neka Takmičarska komisija odredi novi termin",
poručuje Grujić i kaže:

"Ne vidim gdje je problem?"




VOJINOVIĆ: "SVI SE RAZBOLJELI U ISTOM DANU?"


Dijametralno suprotno stanovište ima direktor Crvene zvezde.

"Partizan je ponovo povukao ekipu", počeo je razgovor za MONDO direktor Zvezde Vojinović.

"Ove godine, šest igrača im je bolesno. Razboljeli su se juče popodne, naprasno... To je ono što znam".


Sumnjate?

"Vidite, bilo je i kod nas slučajeva da su nam igrači povrijeđeni i bolesni, nekad smo igrali u slabijem sastavu, ali nikad nismo bježali od odigravanja susreta! Neću da sumnjam u ispravnost ljekarskih uvjerenja, ali u svakom slučaju čudno je da se odjednom razboli toliki broj ljudi. A, trenirali su juče prije podne...", priča Vojinović.

"Koji su razlozi zbog kojih je Partizan pobjegao, to bi Teniski savez Srbije trebalo ra preispita", dodaje on.

"Ove godine se nisu pojavili, prošle sezone povukli su se jer su tvrdili da se dopingujemo, prije tri godine povukli su žensku ekipu uoči samog početka meča. Nemam razumijevanje za takvo ponašanje", nabraja Vojinović.

Da li očekujete da će Takmičarska komisija TSS, ipak, odrediti neki novi termin?

"Pa, to bi bilo isto kao kada bi se Federer pojavio sat vremena pred finale Vimbldona protiv Nadala i tražio od organizatora da pomjere finale za mjesec, dva".

GRUJIĆ: "ZAŠTO BI ZVEZDA BILA ŠAMPION?"

Grujić, s druge strane, ne vidi nijedan razlog zbog čega se finale ne bi održalo. Drugim riječima, zatečen je i pitanjem o mogućnosti da ovakav splet događaja promoviše Crvenu zvezdu u šampiona za zelenim stolom.

"Kakvo vam je to pitanje?",
uzvratio je Grujić.

"Na osnovu čega me to pitate? Takmičarska komisija ima da radi po pravilniku! Mi smo dostavili valjana ljekarska uvjerenja i ne vidim zašto bi se Zvezdi dodijelila titula? Ne razumijem na osnovu čega me to pitate?",
ponovio je Grujić, koji je potom nastavio da postavlja pitanja:

"Zašto me ne pitate nešto drugo? Recimo, ko je prvi u istoriji tenisa ITF organizaciji prijavio da će igrač nastupiti u ligi, poslije otkazivanja ATP turnira? Zašto su me zvali igrači Zvezde Ilija Bozoljac i Nikola Ćirić da mi kažu da je Zvezda prijavila Roka Karanušića? Zašto u Zvezdi prošle sezone nisu htjeli da idu na doping kontrolu? Zašto su namjestili meč sa Dinamom iz Pančeva, da bude 5:1 za Dinamo u prvom susretu, pa da ih dobiju 5:0 u revanšu kako bi izbjegli Partizan?",
u dahu je pričao Grujić.

"Roko Karanušić nije smio da igra drugi ATP turnir, kada je odustao od Hamburga, ali je mogao da igra ligu. A, u Crvenoj zvezdi dobro znaju da igrači često nastupaju u ligama, u vrijeme odigravanja ATP turnira. Prijavili su ga da bi nam naudili, da igrač morao da plati između 10.000 i 25.000 dolara odštete, a znaju da bismo to morali da platimo mi i da mi te pare nemamo",
optužuje Grujić.

U Zvezdi kažu da nisu oni prijavili Roka?

"To će se saznati, uostalom provjerite sami".


Vojinović tvrdi da se niko u Zvezdi nije žalio na Karanušićevu registraciju.

"Situacija sa Karanušićem je ista kao i sa Viktorom Troickim, koji nije danas došao da igra za nas, jer se prijavio za turnir u Hamburgu. Ne znam zašto je Partizan angažovao igrača koji se prijavio za ATP turnir".


Dakle žalili ste se?

"Kome da se žalim? Nemamo zašto, a ni kome da se žalimo. Roko je regularno prijavljen, Partizan je prema mom saznanju sve uredno registrovao i trebalo je da odigramo taj meč. Da li je bilo žalbe, morate da pitate zvaničnike".


"Nažalost sve su to izgovori i nažalost sve se češće događa da nam protivnici bježe, kada je Partizan u pitanju", ponovio je Vojinović, koji je rekao da su osim Troickog, svi ostali najavljeni igrači bili u ponedeljak na Gemaksu, a to su: Bozoljac, Patijens, Pašanski, Ćirić, Savić, Bjelica, Zekić i Bubnić.

BOŽE, BOŽE...

"To je rekao? Mi bježimo?", pita Grujić.

"Bože, Bože... Pa, da li smo bježali kad smo ih dobili 5:0 u finalu u ženskoj konkurenciji? Mi ne bismo trebali da igramo narednih deset godina, oni ne mogu da nas stignu po osvojenim titulama".

"Kada je Partizan bio sporan?",
pita Grujić.

"I koja to ekipa brani igračima da idu na doping kontrolu? Merion Džons je bila šest mjeseci u zatvoru zbog dopinga. Da li neki klub može da kaže igračima da se ne ide na kontrolu? Zašto Nikola Ćirić bježi, ako je čist dečko?",
otkopava Grujić sjekire od prije godinu dana, koje su izgleda bile zakopane samo u medijima.

Slučaj, po kojem je navodno Ćirić 2008. godine pobjegao sa doping kontrole, Partizan se povukao, a Zvezdi bila dodijeljena titula je - na sudu.

"Ta Zvezdina titula je u Okružnom tužilaštvu i tek kada sud bude donio odluku znaćemo ko je šampion. Ako sam pogriješio i ako Ćirić nije bio dopingovan, ja ću prići i pružiti ruku, reći da sam pogriješio. A, pošto sam tražio njegov DNK uzorak, na kojem se vidi svaki eventualni doping u prethodnih četiri, do sedam godina, vidjećemo kako će se Zvezda ponijeti ukoliko se ispostavi da se dečko ipak dopingovao", otkriva Grujić.

"Uostalom, imaćemo ovih dana pres konferenciju, pa ćemo sve lijepo objasniti",
zaključio je na kraju razgovora za MONDO.

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC