• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Pomirenje ili ukidanje prvenstva Srbije

Selektor Srbije tvrdi za MONDO da neodigrani finalni duel srpskog prvenstva šteti tenisu i da "vječiti" treba što prije da izglade nesporazum.

 Obradović: Pomirenje ili ukidanje prvenstva Srbije Izvor: MONDO

Neodigrani finalni duel teniskog prvenstva Srbije između Partizana i Crvene zvezde podigao je opet mnogo prašine. Crno-bijeli se, zbog bolesti igrača, nisu pojavili na terenu, a crveno-bijeli smatraju da to nije pravi razlog odustajanja rivala.

Naime, hrvatski teniser Roko Karanušić trebalo je da nastupi za Partizan, ali je uložena žalba na njegove učešće, jer je već bio prijavljen za turnir u Hamburgu, pa po pravilima ITF ne može da učestvuje na drugom takmičenju.

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović smatra da angažovanje stranaca možda nije najbolje rješenje za razvoj srpskog tenisa.

"Moj stav da je prednost treba davati domaćim teniserima. To bi trebalo da bude praksa, iako postoji mogućnost i u inostranstvu da može da se igra sa strancima, mi smo mala zemlja i mislim da bi trebalo da se okrenemo svojim mladim teniserima. Ima dosta talentovanih i kvalitetnih igrača to bi bila prava prilika za njih da se dokažu. Ovo je dobra prilika da apelujem na klubove da novac namijenjen strancima ulože u mlade, u njihov razvoj i da idu u tom smjeru, prije nego samo da se nose mišlju da budu prvaci države. Vrijednija je jedan karijera od jedne titule", izjavio je Obradović za MONDO.

On tvrdi da bi taj projekat trebalo da bude mnogo širi.

"Država bi trebalo da motiviše klubove, da mi sami u Srbiji budemo ti koji će proizvoditi igrače, a ne da kupujemo, jer ipak nemamo uslove za to",
dodao je srpski selektor.

Obradović tvrdi da je ovoga puta "zapelo" oko stranaca, i da to nije sporno, našlo bi se već nešto drugo, jer problemi datiraju godinama unazad, zbog čega je i dovelo da se odluke donose za zelenim stolom.

"Ovog puta su sporni stranci, ali ima mnogo nerazjašnjenih problema koji nastaju zbog nejasnih pravila. Prošli put je bio sporan doping, uvijek oko nečega zapne i postavlja se pitanje validnosti svih tih takmičenja. Mislim da i Partizan i Zvezda imaju pretvrde stavove, a to ima i dublje korijene iz sportskih društava gdje vladaju mnoge politike... To je samo jedan od načina pokazivanja moći, da neko bude u pravu i štiti svoj stav...Dokazujemo čudnu pamet, a niko od toga nema koristi", smatra Obradović.

"Jedino rješenje je da se dva kluba pomire ili da kažu da ukoliko ćemo da nastavimo da podmećemo klipove jedni drugima., bolje da se takmičenje ne igra, ovako je već dovoljno sve obesmišljeno".

Kada se bude donosio konačan sud i Teniski savez Srbije naći će se u nelagodnoj poziciji, jer upravo Partizan i Zvezda, kao dva najveća kluba imaju najsnažniji uticaj (po broju članova) u gotovo svim zvaničnim tijelima saveza.

"Mislim da će morati da zasejda takmičarska komisija u ovom slučaju, a nije isključeno da će odlučivati i Upravni odbor, a možda i sam predsjednik saveza Slobodan Živojinović... Ipak, niko neće biti srećan poslije donošenja odluke, jer nema mečeva, nema tenisa i ne vidim smisao u tome",
zaključio je Obradović.

(N. J. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC