• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (F6): Srbi pod pritiskom

Mogu li srpski odbojkaši konačno do zlata u Svjetskoj ligi?

 ODBOJKA (F6): Srbi pod pritiskom Izvor: MONDO

Iz tabora reprezentacije neće ništa da obećavaju, osim da će pred vjerovatno punom Arenom, pružiti makismum već u prvom meču, u srijedu, od 20.30, protiv SAD.

"Zadovoljstvo je igrati na završnom turniru Svjetske lige, na kome učestvuje šest najboljih svjetskih selekcija, posebno jer se održava u Beogradu. Imamo velike ambicije, i kao i sve ostale ekipe želimo da pobijedimo na svakom meču", rekao je selektor Igor Kolaković.

"Niko nas ne stavlja pod pritisak, ali logično je da smo pod sportskim pritiskom. Navikli smo javnost na dobre rezultate, a niko od nas više ne želi uspjeh na završnom turniru. Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo", dodao je selektor Srbije.

Na pitanje novinara da li misli da je evropska odbojka u krizi, jer na završnom turniru učestvuju samo dvije selekcije sa Starog kontinenta i četiri američke reprezentacije, on je rekao:

"Moge ekipe su u Svjetskoj ligi igrale sa kombinovanim timovima i završni turnir nije pravi pokazatelj", zaključio je Igor Kolaković.


Selektor aktuelnih šampiona Svjetske lige, selekcije SAD, Alen Knajp, rekao je da je njegova ekipa postigla cilj plasmanom na završni turnir u Beogradu i da će takmičenje na F6 iskoristiti za uigravanje novih igrača.

"Postigli smo jedan cilj, stigli smo u Beograd. Želimo da odigramo najbolje što možemo i da se 'izmjerimo' sa ostalim ekipama. Imamo mnogo novih igrača, vjerujem u njih. Igramo u jakoj grupi, Srbija ima dobar tim, Rusija je veoma jaka. Nadam se da možemo do polufinala", rekao je Knajp.

SAD su u finalu prošlog ciklusa u finalu savladale upravo Srbiju iako je prethodno naša reprezentacija u grupi ubijedljivo slavila.

"Ekipa domaćina će biti izuzetno motivisana, publika će biti na njenoj strani i radujem se što ćemo igrati u takvoj situaciji. Mi tek razvijamo sistem igre, u kvalifikacijama smo imali uspone i padove, nadam se da ćemo igrati agresivno", rekao je još Knajp.

Selektor Rusije Danijele Banjoli rekao je da će njegova ekipa na završnom turniru u Beogradu pokušati da popravi utisak poslije loših rezultata iz prethodnih godina.

"Prvi put sam selektor na završnom turniru. Bilo je teško probiti se kroz kvalifikacije. Igramo sa najboljim ekipama na svijetu i želimo da popravimo rezultate koje je nacionalni tim ostvario prethodnih godina. Nadam se da možemo do polufinala", rekao je Banjoli i dodao da misli da je evropska odbojka u krizi.

Strateg reprezentacije Brazila Bernardo Rezende ocijenio je da prvi put njegova ekipa nije favorit na završnom turniru.

"Prvi put, na sreću, nismo favoriti. Rusija je uvijek jaka, Srbija u kvalifikacijama nije igrala u istom sastavu, Argentina i Kuba su igrale promijenljivo, ali su se dobro pokazali. Teško je reći ko je favorit. Svaka utakmica je važna", rekao je Rezende.


Selektor Argentine Havijer Veber podvukao je da je zadovoljan plasmanom na F6 i dodao da će njegova ekipa pokušati da dođe do polufinala.

"Igraćemo sa najboljim svijetskim ekipama i biće teško doći do finala. U grupi smo sa Kubom i Brazilom, možda im nismo dorasli jer smo mladi, ali daćemo sve od sebe da pobijedimo na te dvije utakmice i plasiramo se u polufinale", rekao je Veber.

Selektor Kube Orlando Samjuel Blekvud rekao je da se nada plasmanu u polufinale.

"Ovo će biti veliko iskustvo za mlade igrače, nadam se polufinalu. Završili smo jedan olimpijski ciklus, a sa ovim timom započinjemo sljedeći. Zadovoljan sam plasmanom na završni turnir", rekao je Blekvud.

Pored utakmice između Srbije i SAD (20.30) u srijedu će igrati Argentina i Kuba (17.30). Drugog dana takmičenja, u četvrtak, od 17.30 sastaće se Kuba i Brazil, a tri sata kasnije SAD i Rusija.

U trećem kolu, u petak, Brazil i Argentina igraće od 17.30, dok se od 20.30 sastaju Srbija i Rusija.

Po dvije ekipe iz grupa E i F igraće u subotu polufinalu, dok su utakmice za medalje na programu u nedelju.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC