• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolt "nišani" 9,54

Trostruki olimpijski šampion, sprinter sa Jamajke Usein Bolt, tvrdi da sopstveni svijetski rekord na 100 metara može da popravi za 15 stotinki!

 Bolt "nišani" 9,54  Izvor: MONDO

Trostruki olimpijski šampion, sprinter sa Jamajke Usein Bolt, tvrdi da sopstveni svijetski rekord na 100 metara može da popravi za 15 stotinki - na 9,54 sekunde!

On je u finalu Olimpijskih igara u Pekingu pretrčao stazu za 9,69 sekundi, iako je u posljednjih dvadesetak metara počeo da slavi pobjedu i da usporava.

Prema riječima njegovog trenera, Gleda Majlsa, da to nije radio ostvario bi upravo zacrtano vrijeme od 9,54.

"Kada se ponovo steknu odgovarajući uslovi, pretrčaću stazu za 9,54. Trenutno nisam u najboljoj formi i mislim da dajem tek 85 odsto svojih mogućnosti", rekao je Bolt.

Jamajčanin je prije nekoliko dana u Parizu, trčeći po jakoj kiši, pobijedio na mitingu Zlatne lige u vremenu 9,79 sekundi.

U petak će se trkati sa sunarodnikom, Asafom Pauelom, na Gran pri mitingu u Londonu. Pauel je posljednji koji je pobijedio Bolta, prošle godine u Stokholmu, a najbolji rezultat na 100 metara mu je 9,72.

"Pauel je odličan sportista i veliki trkač. Naši najbolji rezultati su vrlo blizu".

I dok je uvjeren da će na predstojećem prvenstvu svijeta trijumfovati u trci na 100 metara, Bolt je rezervisan kada je riječ o dvostruko dužoj dionici.

"To je zahtijevnija trka, a ja sam zbog saobraćajne nesreće propustio mjesec dana priprema. Krivina mi i dalje predstavlja teškoću, još nemam dovoljno snage da je izvučem na pravi način. Mislim da ću u toj trci imati velikih problema sa Tajsonom Gejom", istakao je Bolt.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC