• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): Koliko košta poraz od Španije

Vaterpolisti Srbije su u prvom kolu Grupe C Svjetskog prvenstva u Rimu u ponedeljak poraženi od Španije - 9:11.

 VATERPOLO (SP): Koliko košta poraz od Španije  Izvor: MONDO

Nedugo zatim zadesio ih je još jedan peh, razbolio se Stefan Mitrović, koji je u noći između ponedeljka i utorka prebačen u bolnicu.

"Prema prvim procjenama sumnja se na virusnu infekciju i Stefan bi, u tom slučaju, morao da bude pod terapijom i prođe trodnevno ispitivanje. Takva infekcija je dovela do otoka pljuvačnih žlezda i u ovom trenutku je njegovo učešće na Svjetskom prvenstvu pod znakom pitanja. Sačekaćemo odluku infektologa iz Milan", rekao je dr Nebojša Jeremić.

Selektor Dejan Udovičić ne želi da donosi preuranjene prognoze. Međutim, ukoliko zaista ostane bez Mitrovića, a FINA prihvati nalaze ljekara, imao bi pravo da pozove drugog igrača.

"Donijećemo odluku u srijedu kada budu poznati rezultati", rekao je Udovičić.

Poslije poraza od Španije igrači su održali sastanak. Svijesni su da su utakmicu izgubili zasluženo, po opštoj ocijeni, zbog pada koncentracije u finišu.

"Napravili smo sebi medveđu uslugu. Načinili smo veliki broj grešaka i nije bilo logično da pobijedimo", rekao je Slavko Gak.

Najgore su srpski vaterpolisti igrali na početku, kada je poslije deset minuta bilo 1:4, i u posljednja četiri minuta kada su primili isto toliko golova.

"Nedopustivo je da primimo toliko golova. Odbrana je uvijek jak adut ekipe. Sa ovakvim učinkom bolje nismo mogli da prođemo. Ne smijemo da pustimo da nas uhvati letargija, mislim da je ovaj sastav imun na tako nešto. Možemo da igramo bolje", jasan je Filip Filipović.

Naredni rival ekipe Dejana Udovičića je Kazahstan, u srijedu u 13.30, a u posljednjem kolu Grupe C igraće protiv Australije.

Ako ostvari dve očekivane pobjede, Srbija bi u projektovanoj osmini finala igrala sa Rumunijom (26. jun), a onda u četvrtfinalu vjerovatno sa Mađarskom. Iz toga se vidi koliko skupo može da košta poraz od Španije.

"Gledamo samo sebe. Protiv Španije je bilo dosta grešaka koje moramo da otklonimo. Zato će nam protiv Kazahstana važno kako ćemo igrati", poručio je kapiten Vanja Udovičić, za koga će utakmica drugog kola imati poseban značaj.

On će tada ubilježiti 200. nastup za reprezentaciju. Do sada je postigao 195 golova.

"Lijepa je to brojka. Na sreću, imao sam mnogo više lijepih trenutaka. Nadam se da će tako biti i u narednom periodu, jer vjerujem u ovaj tim", dodao je Udovičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC