• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević pod istragom za namještanje!

Srpski teniser Janko Tipsarević našao se pod istragom za namještanje meča!

 Tipsarević pod istragom za namještanje! Izvor: MONDO

Prema pisanju španskog "Sporta", koje prenose "Večernje novosti", pod lupom Jedinice za integritet tenisa (TIU) i Komisije za igru našao se dvoboj između Tipsarevića i Oskara Ernandeza u Štutgartu (15. jula), koji je dobio Španac - 6:4, 6:4.

Njima su u "oči upale" eneromne uplate u kladionicama na maksimalnu pobjedu španskog igrača, a alarm su upalile kladionice "Vilijam Hil" i "Betfer" pošto je favorit po kvotama bio Srbin, iako je lošije plasiran na ATP listi (79, a Španac 56).

Za trijumf srpskog tenisera plaćalo se 1,67 evra na svaki uloženi, dok je trijumf Ernandeza od 2:0 donosio značajno veći dobitak - 3,75.

"Kladionice su obustavile isplatu dobitaka dok se ne završi istraga",
piše španski dnevnik i naglašava da je indikativno i to da je sumnjiva još jedna Ernandezova pobjeda nad Austrijancem Kelererom u Hertogenbošu.

Saslušanja će početi i povodom trijumfa Lisnara nad Rohusom u Monte Karlu i zbog meča Melcer - Odesnik (3:0) na Vimbldonu.

Prvi korak TIU biće ispitivanje da li je neko imao povjerljive informacije o eventualnoj povredi igrača i to zloupotrebio.

Španski list podsjeća da ove godine nije kažnjen nijedan teniser koji je bio pod istragom i navodi samo primjere ranijih suspenzija ili novčanih kazni za petoricu Italijana, Čeha Čermaka i Slovaka Mertinaka. Ipak, najviše prašine digao je Rus Davidenko, ali protiv njega nikada nisu nađeni dokazi da je učestvovao u namještanju mečeva.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović bio je iznenađen informacijom o istrazi protiv Tipsarevića, koga poznaje od djetinjstva.

"Prvi put čujem! Janko je takav čovjek i sportista da mu to nikad ne bi palo na pamet. On je veliki profesionalac koji želi da napreduje na listi, vaspitan je mladić i u njegovom okruženju ne postoje sumnjivi ljudi. To što se neko okomio na Tipsarevića možda je i atak nekog lobija na srpski sport i našu zemlju", ocijenio je Obradović za "Novosti".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC