• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (F6): Slatka osveta Amerima

Srbija ubjedljivo pobijedila SAD (3:0) u Beogradskoj areni i načinila prvi korak ka osvajanju Svjetske lige.

 ODBOJKA (F6): Slatka osveta Amerima Izvor: MONDO

Srbija se osvetila Amerikancima i sigurnim korakom krenula ka milion dolara i prvom trofeju u 20. izdanju Svjetske odbojkaške lige.

U prvom meču Grupe E, u Beogradskoj areni, pred nešto manje od 10.000 gledalaca, izabranici Igora Kolakovića pobijedili su SAD - 3:0 (25:20, 25:23, 25:22) i sada ih samo teorija dijeli od plasmana u polufinale.

Meč je trajao 74 minuta.

Tako su se Grbić, Miljković i drugovi osvetili Amerima za poraz u finalu prethodne Svjetske lige.

Reprezentacija Srbije je povela 5:2 na početku, ali su gosti uspjeli da izjednače na 7:7. Tada su Miljković i drugovi napravili seriju presudnu za osvajanje prvog seta, stigli do 12:7, kasnije i do 22:15. Iako su Amerikanci, najviše zahvaljujući Klejtonu Stenliju smanjili na 20:23, više od toga nisu mogli, pa je poslije 24 minuta bilo 25:20.

Prvo osjetnije vođstvo u drugom setu Srbija je stekla kod 11:8. Međutim, selekcija SAD je napravila preokret i u završnicu ušla sa dva poena prednosti - 22:20. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, trgli su se igrači Igora Kolakovića i "vezali" četiri poena.

Tada su sudije napravile previd, nisu dosudile "pecanje" Amerikanaca, koji su smanjili na 23:24, ali ni to im nije pomoglo da spriječe da Srbija dođe do 2:0 u setovima. Miljković je "zakucao" 25. poen (25 minuta).


Činilo se da će odbojkaši u crvenim dresovima rutinski odraditi posao u trećem setu, naročito pošto su poveli 7:3. Ali, uslijedio je tada poslednji trzaj aktuelnog olimpijskog šampiona, koji je izjednačio na 16:16. Onda je, međutim, uslijedio dobro poznati scenario prema kome srpski odbojkaši igraju najbolje kada je najpotrebnije.

Poslije dva servisa Ivana Miljkovića i jednog odličnog bloka, Srbija je stigla do 22:18, a kasnije i do konačnih - 25:22 (25 minuta).


Najefikasniji na meču bio je Ivan Miljković sa 17 poena, a Miloš Nikić je zabilježio 12.

U četvrtak će u Grupi E, od 20.30, igrati SAD i Rusija, a u petak u isto vrijeme Srbija i "zbornaja" u meču u kome će srpska reprezentacija pokušati da obezbijedi prvo mjesto pred polufinale.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC