• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljković: Taktički besprijekorno

Srbija je prvi zadatak na završnom turniru Svjetske lige u Beogradskoj areni položila sa najvišom ocjenom.

 Miljković: Taktički besprijekorno Izvor: MONDO

Izabranici selektora Igora Kolakovića nadigrali su moćne Amerikance sa 3:0 (25:20, 25:23, 25:22) i načinili važan korak ka plasmanu u polufinale.

Svi u ekipi zadovoljni su učinjenim, ali ističu da se odmah okreću narednom protivniku, selekciji Rusije.

"Prebrodili smo veliku psihološku prepreku, jer je prvu utakmicu na velikim takmičenjima uvijek teško igrati. Znali smo značaj ovog meča, bili smireni i to je nešto što me veoma raduje. Ekipa je pokazala snažan timski duh, uz veliku želju i elan, zajedno sa publikom došli smo do veoma bitne pobjede. Pozivam sve navijače da nas podrže i protiv Rusije, jer će nam podrška biti neophodna", izjavio je selektor Srbije poslije trijumfa.

Kolaković je istakao da ga jedino brinu povrede Bojana Janića i Nikole Rosića, koji su se požalili na bolove u mišiću noge, odnosno pete.

Predvodnik "orlova" Ivan Miljković bio je zadovoljan rezultatom i prikazanom igrom ekipe.

"Mislim da konačan ishod najbolje ilustruje kako smo odigrali. Imali smo samo nekoliko padova u igri, kada je rival uspjevao da veže dva ili tri poena, ali je sve ostalo bilo besprijekorno. Taktički smo sjajno odigrali i pročitali njihovu igru. Nadam se da ćemo ovakvu partiju ponoviti i protiv Rusije, mada nam je u prvom planu da mi odigramo na nivou na kom znamo. Želimo mnogo na turniru, ali moramo misliti samo na prvog sljedećeg rivala", istakao je Miljković.

Marko Podraščanin je naglasio da je Srbija odlično počela turnir, ali da je pobjeda protiv SAD samo jedna u nizu, ukoliko žele da stignu do trofeja.

"Meč protiv SAD je iza nas i sada moramo da razmišljamo samo o narednom protivniku. Rusija je izuzetno jaka selekcija i svi to u našem timu znaju. Oni su veliki favoriti za zlato i u kontinuitetu postižu dobre rezultate, ali nas to ne plaši posebno, jer igramo pred domaćom publikom".

Drugi duel grupe A protiv Rusije Srbija igra u petak od 20.30 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC