• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TUR (18. etapa): Nedodirljivi Kontador

Alberto Kontador pobjedom u vožnji na hronometar drastično uvećao prednost, pa Endiju Šleku tri etape prije kraja "bježi" 4:11 minuta.

 TUR (18. etapa): Nedodirljivi Kontador  Izvor: MONDO

Alberto Kontador ključnu prednost je stekao u brdima, a trijumf na ovogodišnjoj Trci oko Francuske najvjerovatnije obezbijedio tamo gdje se to od njega nije očekivalo - u vožnji na hronometar.

Španski biciklista je u posljednjim metrima potukao rezultat Švajcarca Fabijana Kanćelare, pobjednika prve etape, a prije ovog hronometra tek 82. u generalnom plasmanu (biciklisti u ovakvim etapama startuju jedan po jedan, od najslabije plasiranog ka vodećem).

Kontador je tri etape prije kraja uspio da drastično uveća prednost, pa drugoplasiranom Endiju Šleku sada "bježi" četiri minuta i 11 sekundi, a Lensu Armstrongu - koji je ekspresno potisnuo Franka Šleka iz prva tri u generalnom plasmanu - pet minuta i 25 sekundi.

Prema tome, prve dvije pozicije na Turu su gotovo "zabetonirane", pa će preostale etape biti zanimljive najviše zbog borbe za treću poziciju. Sedmostruki šampion Armstrong pokušaće da odbije napad Bredlija Viginsa i Andreasa Kledena, koji za njim zaostaju po desetak sekundi.

Osamnaesta etapa vožena je oko grada Anesija, u dužini od 40,5 kilometara, dok je u petak na programu ne naročito zahtijevna trka od Burgoana do Obenasa (178 kilometara).

Ta etapa će biciklistima dobro doći da prikupe snagu za subotu i ubitačni uspon uz Mon Ventu, poslije kojeg bi sve preostale dileme trebalo da budu riješene.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC