• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): Traljavo!

"Na jakim utakmicama nemamo igru, prisutno je totalno nesnalaženje u odbrani i u napadu, kao da smo se juče skupili", kaže Filip Filipović.

 VATERPOLO (SP): Traljavo! Izvor: MONDO


Remi sa Australijom na Svjetskom prvenstvu u Rimu (8:8), bio je ravan pobjedi samo u rezultatskom smislu, pošto se znalo da oba ishoda ostavljaju vaterpolo reprezentaciju Srbije na drugom mjestu u grupi.

Ali forma i raspoloženje u kojem srpski tim kreće u "nokaut" fazu takmičenja ni izbliza nisu pobjednički, niti šampionski.

"Nemam šta da kažem. Jako teška utakmica. Nismo imali ritam. Nemam riječi", nepovezano je pričao prvi strelac našeg tima, Filip Filipović.

"Sve je do nas. Na jakim utakmicama nemamo igru, prisutno je totalno nesnalaženje u odbrani i u napadu, kao da smo se juče skupili. Nije u pitanju kvalitet već forma. Traljavo je. Nismo se prilagodili ni suđenju ni igri Australije. Rezultat je ispod svakog nivoa i jedino je dobro što gore od ovoga ne može", samokritičan je ljevoruki bek.

Centar Slobodan Nikić nada se da će ekipa poslije odličnih partija na turnirima koji su prethodili SP, konačno i na najvažnijem takmičenju ovog ljeta zaigrati kako zna i umije.

"Ništa nije izgubljeno, stiže najbitniji dio turnira. Ostaje da vidimo da li možemo da se izdignemo poslije poraza od Španije i ovog remija. Ne mogu da objasnim razloge loše igre, ali se nadam da ćemo uspjeti da se vratimo u normalu".

Selektor Dejan Udovičić imao je daleko manje oštrih riječi od samih igrača, valjda svjestan da i njima samima teško pada mučenje u bazenu.

"Očekivali smo i imali tešku utakmicu, po velikoj vrućini. Početak je bio dobar, ali su nas poremetili kontrafaulovi koje je svirao italijanski sudija. Nedostajao nam je Mitrović u rotaciji, posebno pri ovakvim vremenskim prilikama", rekao je Udovičić.

On ističe da su ovakvi rezultati naša realnost.

"Pokušaćemo da neke igrače koji su van forme podignemo u narednih dan-dva i spremno dočekamo susret u osmini finala. Moramo da se ravnamo prema nama samima. U nekim dijelovima smo dobri, u nekim nismo. Imamo dosta oscilacija i to nas na kraju košta dobrog rezultata".

Srpski vaterpolisti saznaće ime protivnika u osmini finala tek oko 22 časa, kada se završava utakmica za treće mjesto u D grupi između Italije i Makedonije.

Realno je očekivati da to bude Italija, a pobjednik tog meča u četvrtfinalu će igrati sa osvajačem A grupe, najvjerovatnije Mađarskom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC