• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Masa udario u zid, Alonso na "polu"

Vozač Ferarija, Felipe Masa, povrijedio se u subotu na kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske, pošto je udario u zid na krivini broj četiri.

 F1: Masa udario u zid, Alonso na "polu" Izvor: MONDO

Prvi utisak bio je da su mu otkazale kočnice, ali se kasnije ispostavilo da ga je pogodio u lice i onesvjestio ga komadić koji je doletio sa bolida Rubensa Barikela!

Brazilac je u stabilnom stanju prevezen helikopterom u bolnicu, saopštio je Ferari. Poslije sudara bio je svjestan i pomjerao je sve ekstremitete, a upravo je Barikelo, koji ga je posjetio u bolnici, izjavio da Masa može i da priča.

Zvanični trening za Veliku nagradu Mađarske bio je prekinut dok se Masi ukazivala pomoć, a kada je poslije pola sata pauze takmičenje nastavljeno, pol-pozicije za nedeljnu trku domogao se Fernando Alonso.

As Renoa odvezao je najbrži krug (1:21,559 minuta) i zaslužio pol-poziciju 18. put u karijeri, ali tek prvi put poslije Velike nagrade Italije 2007. godine!

Uz rame Alonsu startovaće Sebastijan Fetel iz Red Bula, a treće mjesto zauzeo je njegov timski kolega Mark Veber, pobjednik prethodne trke na Nirburgringu. Četvrto vrijeme imao je Luis Hamilton (Meklaren), peto Niko Rozberg (Vilijams), a slijede Heiki Kovalainen (Meklaren) i Kimi Raikonen (Ferari).

Tandem ekipe Bron GP ostvario je najslabiji plasman u kvalifikacijama od početka sezone. Lider šampionata Dženson Baton krenuće sa osme, a Barikelo sa trinaeste pozicije.

Debitant u timu Toro Rosa, devetnaestogodišnji Španac Haime Alguersuari, bio je dvadeseti.

Zbog kolapsa sistema za elektronsko mjerenje vremena u samom finišu kvalifikacija, vozači su morali da sačekaju nekoliko minuta da bi saznali kako su se plasirali.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC