• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): Što se mora, nije teško

Reprezentacija Srbije u nedelju igra u osmini finala SP u Rimu protiv Italijana, uzavrele atmosfere, a možda i sudija.

 VATERPOLO (SP): Što se mora, nije teško Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije je razočarala u Grupi C Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Poraz od Španije i remi sa Australijom, uz očekivano ubedljivu pobjedu nad nejakim Kazahstanom, premalo su od vječitih favorita za osvajanje medalje.

U nedelju (21 sat) na programu je utakmica "biti ili ne biti". "Delfini" će u osmini finala igrati protiv Italijana, koji su poslije poraza od SAD i Rumuna, savladali Makedonce i domogli se naredne runde.

"Sve se zna - i kakav je rival i kakva će biti atmosfera i kakve su naše želje. Učinićemo sve da u pravom trenutku odigramo najbolje i naš glavni zadatak je da vjerujemo u sebe i odigramo kako znamo bez obzira šta se događa u bazenu i pored njega. Italijani su se digli poslije pobjede protiv Makedonije", ocijenio je selektor Dejan Udovičić.

Filip Filipović je kategoričan u najavi duela sa domaćinom. Nema dilemu, Srbija mora da pobijedi.

"Ako ne možemo da pobijedimo Italiju onda ne treba ni da razmišljamo o visokom plasmanu. Naš kvalitet nije sporan, a nadam se da ćemo da zaigramo kako znamo jer to do sada nismo činili. Gledajući nas kao ekipu na prvom velikom takmičenju vidljivo je da u stresnim utakmicama nismo igrali kako treba. Za Italiju nam je potrebna dobra psihološka priprema", rekao je Filipović.

On se osvrnuo i na neprijatnost pred duel sa Italijanima na nedavno održanim Mediteranskim igrama u Peskari.

"Domaćin će sigurno dati sve od sebe i igrati najbolju utakmicu. Uz podršku, neću da govorim o suđenju, biće opasan rival. Nama je to najteža utakmica na prvenstvu, ali imamo odličnu priliku da pokažemo kvalitet. Smatram da je sve u našim rukama. Dakle, više hrabrosti i agilnosti, otklanjanje konfuzije u odbrani, koja nas košta jeftinih golova i izbacivanja iz takta. Sigurno je da ćemo stići na utakmicu, s obzirom da smo u Peskari na susret sa njima putovali 75 umjesto 20 minuta. Spremićemo se i igraćemo najbolje što možemo", završio je Filip Filipović.

Kapiten Vanja Udovičić smatra da je njegova ekipa pod znatno većim pritiskom.

"Nema popravnog, vrijeme je da pokažemo kvalitet. Do sada to nismo učinili. Biće to prilika da dobrom igramo vratimo potrebnu atmosferu, da budemo agresivni i pokažemo želju za pobjedom. Na nama je veći pritisak, jer Italija godinama nije ostvarila dobar plasman. Naša eliminacija bi bila bruka i o tome ne razmišljamo. Samo gledamo svoju igru i ako to ispoštujemo do kraja ne sumnjam da ćemo pobijediti", podvukao je Vanja Udovičić.

Andrija Prlainović očekuje borbu protiv italijanskih vaterpolista i sudija.

"Zna se šta nosi ovakva utakmica. Domaćin će imati veliku podršku, a vjerujem da suđenje neće biti baš protiv nas toliko da može potpuno da nas poremeti. Na ovaj susret gledam kao na finale sa Mađarima", uverava Prlainović.

Pobjednik duela između Italije i Srbije u četvrtfinalu će igrati protiv Mađarske.

Ostali parovi osmine finala su: Kanada - Kina (pobjednik ide na Španiju), Njemačka - Crna Gora (pobjednik ide na SAD), Australija - Rumunija (pobjednik ide na Hrvatsku).

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC