• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić za MONDO: U Kataru zbog SP i Rija

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Golman Barselone i najbolji rukometaš španske lige Danijel Šarić u razgovoru za MONDO govorio je o svojim motivima da uzme katarsko državljanstvo, jučerašnjoj pobjedi protiv Srbije, šansama Katara i "zmajeva" na SP...

Poslije više od tri godine Danijel Šarić ponovo je na golu jedne reprezentacije. Kao što je ranije objavljeno u pitanju je reprezentacija Katara, a ovaj dobojlija svoj debi u dresu ove zalivske selekcije imao je u subotu u pobjedi protiv Srbije 27:26.

Golman Barselone i nekadašnji reprezentativac BiH u razgovoru za MONDO pohvalio je selekciju Srbije koja je u Dohi igrala u podmlađenom sastavu.

"Srbija ima jako perspektivnu ekipu. Juče su došli sa podmlađenim sastavom ali vidi se da ih je Perić dopbro pripremio i da su pružili jak otpor. Mi smo u zadnjih desetak minuta slomili njihovu igru i pobijedili. Ovo je bila naša prva utakmica da igramo svi zajedno i pred publikom u Kataru i nije to bilo naše najbolje izdanje. Međutim imamo još dvije utakmice da odigramo i pripremimo se kako bi što bolje dočekali početak Svjetskog prvenstva", rekao je Šarić.

Selekcija Katara koju vodi Španac Valero Rivera sastavljena je od velikog broja stranaca, osim nekoliko Španaca tu je i "balkanska kolonija" koju osim Šarića čine Eldar Memišević iz Maglaja, Crnogorci Goran Stojanović i Žarko Marković, te trener golmana Veroljub Kosovac i fizoterapeut Boris Vrhovac.

Katar se na ovom Sp nalazi se u grupi A sa Španijom, Slovenijom, Bjelorusijom, Čileom, te Brazilom, koji će joj biti prvi protivnik na otvaranju SP i to će, prema Šarićevom mišljenju, biti odlučujući meč.

"Mi iskreno jesmo nekakva 'legija stranaca', ja sam se priključio prije nekoliko dana, ali momci su na okupu tri mjeseca, uigrani su i vidi se da tu ima prostora da se dođe do još boljih igara, neke stvari će se još 'zategnuti' pred SP. Prvo igramo protiv Brazila i to će za nas biti finale, iako je prva utakmica. Pobjedom protiv Brazila i Čilea mi bi obezbijedili plasman u naredni krug i to treba naš cilj, a poslije šta god da uradimo biće dobro", rekao je Šarić.

On je u razgovoru za MONDO otkrio i razloge zbog kojih je odlučio da prihvati katarsko državljanstvo i brani za ovu zemlju.

"S obzirom da imam već 37. godina, mogućnost da igram Svjetsko prvenstvo a poslije toga olimpijske igre je za mene velika stvar. Za mene kao jednog sportistu koji je napravio velike stvari u svojoj karijeri ovo je vrlo motivirajuće. Napravio sam klupsku karijeru koja je prema mom mišljenju jako dobra, međutim, nedostaje mi reprezentativna. Igranje SP i OI mi daje mogućnost, uz igranje u Barseloni, da uvijek budem na vrhunskom nivou, da uvijek imam dobre utakmice i da imam mogućnost da igram protiv najboljih. To je za mene najveća motivacija, a samim tim što je Katar organizator SP i što će sve biti vrhunski organizovano meni kao sportisti koji želi da uvijek ostvari najveće ciljeve u karijeri je dovoljna motivacija".

SRBIJA I OSTALI ZAKASNILI

Pregovori sa katarskim rukometnim savezom trajali su nekoliko mjeseci, a u jednom trenutku Šarić je imao i poziv da brani za selekciju Srbije.

"S obzirom da sam imao mogućnost da branim ne samo za jednu već više, ja sam se odlučio za Katar jer su pregovori s njima krenuli mnogo ranije. Ljudi u katarskom savezu su izrazili veliku želju da budem s njima i ranije, što u jednom trenutku iz sportskih i ličnih razloga nisam prihvatio, međutim, izabrao sam poslije Katar jer su pokazali ogromnu želju da budem s njima i vidio sam svoju mogućnost da napravimo nešto dobro. Te reprezentacije koje su se javile i njihovi pozivi došle su malo kasnije, a ja sam htio da završim sve ovo", objasnio je Šarić.

Na SP u Kataru debitovaće selekcija BiH koja je u plej-ofu baraža izbacila favorizovani Island. Šarić nije ulazio mnogo u šanse BiH da se plasira u naredni krug pored Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana u Grupi B, već je istakao da je sam plasman u Katar ogroman uspjeh.

"Mislim da je plasman BiH na SP prije svega veliki uspjeh za bh. sport, a s druge strane i za rukomet koji je zadnjih godina bio u drugom, trećem planu kao sport u BiH. Drago mi je da su ove godine pokupili nagrade za najbolje sportiste i što su ponovo stali na mjesto koje im pripada i mogu da kažem da je rukomet sada sport broj jedan u BiH, a poslije dolaze fudbal i košarka",

Sa ekipom Barselone Šarić je ove godine ponovo dominirao u španskoj ASOBAL ligi, a sezonu je završio kao član idealne sedmorke (najbolji golman) i ukupno najbolji igrač u protekloj sezoni.

"Španska liga u zadnje vrijeme zbog ekonomske situacije nije na zavidnom nivou kao ranije,a li od nas se uvijek očekuje da budemo najbolji i da pružamo najbolje partije. Ove godine po četvti put zaredom izabran sam u idealnu sedmorku i po drugi put sam izabran za najboljeg igrača ASOBAL lige što je za mene velika stvar, daje mi motivaciju da nbastavim i dalje. Ostaje nam žal što smo nesrećno izgubili od Flensburga u polufinalu Lige šampiona i sljedeće sezone osvajanje titule evropskog prvaka biće nam glavni cilj, a mislim da Barsa ima za to kvalitet, ima ekipu i to što imamo na papiru moramo d aprebacimo u praksu i da poslije tri godine posta ponovo se domognemo titule Lige šampiona", rekao je Šarić.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ivan

Otiso si tamo zbog para a ne sto su te ranije zvali, Srbija ti nikad nije bila na prvom mestu, jer sad ne bi igrao gle čuda za prebogati Katar... pričaj mi o tome

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC