• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni spektakl u Zenici: Čelik junior najbolji

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U Gradskoj areni Zenica okončan je peti međunarodnu „Rukometni spektakl“ koji je ugostio više od 600 rukometaša 28 ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije.

U kategoriji dječaka 2000. godište i mlađi prvo mjesto osvojila je Škola rukometa Brod iz Hrvatske. Za najboljeg strijelca proglašen je Mirza Mehinagić, najbolji igrač bio je Adnan Isaković, dok je za prvog golmana turnira u ovoj kategoriji proglašen Joško Tokić.

U kategoriji 2002. godište i mlađi u finalnoj utakmici snage su odmjerili Metković i Maglaj. Uspješnija je bila ekipa Metkovića. Igračem turnira u kategoriji 2002. godište i mlađi proglašen je Alan Mujkanović, najbolji strijelac bio je Luka Gnjec, a najatraktiviji i ujedno najmlađi igrač bio je desetogodišnji Tarik Suljaković.

U finalnom susretu seniora snage su odmjerili Radnički i domaćin Čelik junior, gdje su domaći slavili sa dva gola razlike. Najboljim igračem proglašen je Muhamed Ajanović, najbolji strijelac Gajić Maj, a titulu najboljeg golmana ponio je Luka Pavičević.

Ovo je već peti međunarodni turnir prijateljstva u organizaciji Škole rukometa Čelik junior iz Zenice a koordinator selekcija i jedan od organizatora Vladimir Zeljko zadovoljan je i ovogodišnjom organizacijom. Od sljedeće godine prema riječima organizatora turnir će se najvjerovatnije igrati u tri grada.

„Ove godine turnir je u nešto većem izdanju. Naravno, to se odnosi na ukupan broj igrača, a imamo jednu ekipu iz Srbije što ranije nije bio slučaj. Sami sebi dajemo zadaću da se svake godine dižemo na veći nivo. Ovom prilikom bih da kažem da za sljedeću godinu planiramo proširiti turnir sa još više ekipa i možda uvedemo selekcije djevojaka, te bi se u tom slučaju turnir igrao u tri grada, Kaknju, Vitezu i Zenici“, istakao je Zeljko.

Ovogodišnji turnir okupio je 28 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC