• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ječmenica: Iznenađenje

Autor mondo.rs

Selektor Fed kup reprezentacije ocenila da su sve četiri teniserke Srbije doživele poraz na startu Australijan Opena jer su imale probleme sa adaptacijom ili pritiskom.

 Ječmenica: Iznenađenje Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Srbija je već posle prvog kola na Australijan Openu ostala bez sve četiri predstavnice u ženskom singlu.

Poražene su listom Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković i Aleksandra Krunić.

Selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić rekla je da je iznenađena što su sve četiri eliminisane već na startu, ali da to nije ništa strašno jer su porazi sastavni deo sporta.

"Žao mi je, ali takve stvari se jednostavno dešavaju. Nesreća za nas u Srbiji je što su sve četiri izgubile, da se bar jednoj desilo, pa da nastavimo da navijamo za ostale. Šta da se radi, očito im nešto nije odgovaralo, adaptacija ili pritisak koji nosi učešće na grend slemu", rekla je Tatjana Ječmenica Jevtić.

Posebno je bila iznenađena eliminacijom Ane Ivanović, koja je izgubila od Lucije Hradecke, trenutno 142. igračice sa WTA liste.

"Od Ane se očekivalo da ide do kraja, jer je imala odličnu godinu iza sebe, finale Brizbejna i verovala sam da će nastaviti u tom ritmu. Za mene je to veliko iznenađenje, međutim to je sport, dešava se..."

Selektor Srbije smatra da Ivanovićeva očigledno nije izdržala pritisak, koji nosi prvi meč na Australijan Openu.

"Ušla je u meč pod velikim pritiskom, svaki početak na turniru je težak, pogotovo na grend slemu, dok protivnica nije imala šta da izgubi. Obično slabije rangirane teniserke budu rasterećene i iz te opuštenosti traže svoju šansu", istakla je Ječmenica.

Ona smatra da se rana eliminacija u Melburnu neće odraziti na srpske teniserke koje sledećeg meseca u Budimpešti očekuju mečevi Fed kupa u Evroafričkoj zoni.

"Ne mora da znači da će to imati posledice, jer porazi su sastavni deo karijere jednog sportiste. Sad je tako, šta da se radi, forma se i diže i pada, ko zna šta će se izdešavati do februara. Aleksandra Krunić je imala dobar period iza sebe, osvojila je turnir u Ankari nagradnog fonda 50.000 dolara, a nadam se će i ostale igračice doći spremne na okupljanje reprezentacije", zaključila je Ječmenica.

Pored Krunićeve, Srbiju će u Budimpešti od 4. do 7. februara, na mečevima protiv Austrije i Mađarske, predstavljati Ivana Jorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC