• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veselin Vuković: Vrijeme radi za "zmajeve"

Autor mondo.ba

Nekadašnji selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković smatra da vjerovatna eliminacija Bosne i Hercegovine sa Mundijala u Kataru nikako ne smije biti okarakterisana kao neuspjeh.

 Veselin Vuković: Vrijeme radi za "zmajeve" Izvor: MN PRESS

Rukometni stručnjak koji je s "orlovima" bio srebrni na Evropskom prvenstvu u Beogradu istakao je u razgovoru za "Sport Avaz" da javnost u Bosni i Hercegovini nikako ne smije biti razočarana izdanjem ekipe Dragana Markovića na šampionatu svijeta u Kataru.

"Zmajevi" su ostvarili jednu pobjedu i upisali tri poraza i samo ih čudo vodi u osminu finala - pobjeda nad Hrvatskom (petak, 17 h) i trijumf Irana nad Tunisom.

"Rukometna javnost mora biti srećna što su se momci, za razliku od Srbije, plasirali na Svjetsko prvenstvo", rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, neizboren plasman u drugi krug nikako nije neuspjeh.

"Treba ići korak po korak, ustaliti se na velikim takmičenjima, pa onda tražiti rezultat. Treba biti objektivan, ali sam odlazak na SP je veliki uspjeh. Uzmimo samo za primjer Njemačku, koja ima najjaču ligu na svijetu, a na Mundijal je otišla dekretom".

A ako se ipak desi čudo u posljednjem kolu…

"To bi bio još veći uspjeh, ali ponavljam neprolazak u osminu finala nikako nije katastrofa niti neuspjeh. Ne treba biti isključiv ni u jednom slučaju. Za ovaj tim BiH radi vrijeme", naglasio je između ostalog Vuković, koji se kao igrač okitio svjetskim i olimpijskim zlatom sa reprezentacijom velike Jugoslavije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC