• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malinović za MONDO: Sami smo sebe pobijedili

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Desni bek reprezentacje BiH Dejan Malinović kaže da je sudijski kriterij u posljednjoj utakmici protiv Tunisa nije kriv za poraz i praktično eliminaciju sa SP i da su "zmajevi" mogli i trebali više.

Selekcija BiH nimalo se nije obrukala u svom dosadašnjem debitanstskom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Naprotiv, "zmajevi" su u Kataru igrali vrlo dobro, ostavili srce na terenu, ali nedostajalo je malo sportske sreće, možda nekoliko boljih odluka u prelomnim trenucima mečeva, a vjerovatno i malo (sudijske) pravde pa da se plasiraju u drugi krug.

Jedan od najboljih naših igrača na ovom prvenstvu bio je Dejan Malinović, desni bek koji je često bio igrač odluke i onaj od kojeg se očekivalo da završi napad, postigne pogodak, što je on i činio.

U razgovoru za MONDO iz Dohe poslije poraza od Tunisa koji je praktično eliminisao BiH iz daljeg takmičenja Malinović kaže da stanje na tabeli Grupe B poslije grupne faze neće biti realno.

"Mislim da nije najrealnije ovo peto mjesto, mislim da smo mogli više. Mislim da smo sami sebe pobijedili. U nekim trenucima smo stvarno dobro igrali, u nekim katastrofano, tako da je ovo za nauk i s vremenom ćemo bolje igrati. Možda na sljedećem prvenstvu puno bolji rezultat ostvarimo", rekao je Malinović.

Toromanović: Razočaran sam

"Nakon izgubljene utakmice protiv Tunisa mogu samo reći da sam razočaran. Ali, šta je tu je, moramo ići dalje, imamo novu utakmicu protiv Hrvatske, moramo ju pokušati dobiti da odemo sa nekom pozitivnom reakcijom sa ovog Svjetskog prvenstva", rekao je pivot "zmajeva" Muhamed Toromanović.

U finišu odlučujuće utakmice protiv Tunisa, pri vođstvu BiH 24:22 portugalski sudijski par donio je nekoliko sumnjivih odluka, isključeni su Senjamin Burić i Muhamed Toromanović, što je direktno uticalo na ishod jer "zmajevi" do kraja utakmice nisu postigli pogodak i poraženi su 27:24, ali Malinović ne želi da krivi sudije.

"Nije to razlog naše eliminacije, sudije su najmanje krive, pokazali smo šta možemo, nadam se da ćemo pokazati više sljedeći put".

Malinović je bio u nezavidnoj situaciji jer je praktično ostao sam na poziciji lijevog beka, poslije povreda prvo Marka Panića pred početak šampionata, a potom i Koste Savića tokom SP u Kataru.

"Nisam osjetio toliki pritisak, mada zaista su tu nedostajali i Panić i Savić, ns amo da me zamijene, nego Panić je nedostajao i u odbrani, Kosta u napadu. Nedostajali su ne samo da mene zamijene, nego mislim da bismo uz njih možda ostvarili više poobjeda na svjetskom prvenstvu", rekao je Malinović za MONDO.

Ovaj Banjalučanin na kraju razgovora se zahvalio navijačima i ljubiteljima rukometa za podršku koja je "zmajevima" stizala tokom cijelog prvenstva, kako iz njegovog rodnog grada, tako i iz svih ostalih krajeva BiH.

"Predivan je osjećaj kada vidiš kako su nas podržavali ljudi, iako smo gubili. Poslije svake izgubljene utakmice su nam još više podrške pružali. Mogu reći da nas je u Banjaluci mnogo ljudi gledalo, pratilo i mogu samo da uputim riječi hvale za sve ljude širom BiH koji su nas podržavali".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC