• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole prekršio pravila: Policijo Australije, tu sam

Autor mondo.rs

Novak Đoković, tokom odlaska na trening, prekršio je određena pravila ponašanja, iako toga nije bio svestan. Kaže da očekuje kaznu i izvinjava se.

Novak Đoković nastavlja put ka petoj tituli na Australijan Openu.

Eliminisao je Fernanda Verdaska iz Španije, sledeći je Žil Miler iz Belgije, momak iz Đokovićeve generacije, koji je bio najbolji u juniorskoj konkurenciji, ali potencijal nije potvrdio kasnije.

Za razliku od Novaka...

Prenosimo vam deo razgovora između Đokovića i novinara, u Melburnu.

Delujete kao da znate Žila jako dobro. Da li je to slučaj?

"Zapravo, moj posao je da znam svoje kolege, tenisere, naročito ako igram protiv njih, ne? Tako da radim svoj domaći..."

Ali, nikada niste igrali protiv njega?

"Ne, nikada nisam igrao protiv njega".

Da li je čudno to što, iako ste iz iste generacije, i dalje možete da pronađete igrača sa kojim se nikada niste sastajali?

"To je očigledno izazov za mene, da izađem na teren i igram na način na koji ja želim protiv nekoga s kim se nikad nisam sastajao. Ali, to takođe može da bude opasno, jer postoji uvek nedoumica oko toga šta će rival odigrati u određenom trenutku. Zato sam rekao da radim svoj domaći zadatak, sednem s timom i pripremam se dobro za ono što sledi, radimo dosta video analiza".

Ima igrača, poput Rafe, koji igraju sa povezanim (connected) reketima.

"Povezanim?"

Povezanim sa programom koji analizira podatke, statistiku, učinak na treningu. Beleži svaki udarac koji napravite. Možete da pošaljete sve informacije.


"To je dobra tehnologija, ali ja nikad nisam čuo za to (smeh)".

Babolat.

"Koristim i ja neki vrstu tehnologije u smislu analize moje igre i igre protivnika, i slično. Ali, za to nikad nisam čuo, svaka mu čast".

Tokom susreta sa Verdaskom, Đoković je bio svedok prosidne na tribinama. I ona je, naravno, rekla da. Pitali su ga i za to.

"Sjajno. Divno. Veoma važan trenutak i za njega i za nju. Siguran sam da je bio srećan kada je rekla da pristaje. Verujem da nije ni razmišljao da će biti odbijen. Da, zaista divan trenutak. Mislim da mi se to dogodilo možda samo još jednom, ranije tokom karijere. Lepo je prisustvovati tim trenucima, to je ono što pamtiš zauvek. Ne samo oni, pamtiće svi koji su bili tu. Oni će provesti život zajedno, tako da im želim sve najbolje".

Bilo je i pevanja večeras. Na US Openu obradovao si jednu devojčicu, kojoj si otpevao pesmicu. U Monte Karlu bio si Majkl Džekson.

"Da..."

Hajde da pričamo o muzici, koja je tvoja omiljena muzika? Da li ćeš otpevati pesmu nekome ako ponovo pobediš?

Novakovoj majki, Dijani, bio je rođendan na dan pobede nad Verdaskom.

"Pevao sam zbog maminog rođendana, za mene je to specijalan datum. Posvećujem joj ovu pobedu. Drago mi je da mi se publika pridružila u pevanju rođendanske pesmice, bilo je fino. To su lepi momenti... Pomenuli ste Monte Karlo. Taj šou je zapravo jedan od mojih omiljenih delova sezone, šteta što nemamo takve događaje na ostalim turnirima. Za one koji ne znaju, ta tradicija (imitacija i pevanja, prim. aut) postoji duže od 20 godina. To je kao mali teatar", rekao je Đoković.



"Zovu ga Šou igrača. Tada igrači imitiraju druge tenisere, muške i ženske, ostale poznate ličnosti i slično. Mislim da sam učestvovao poslednjih sedam, osam godina. ATP bi trebalo da iskoristi to da sakupi više humanitarnog novca, ali i da omogući ljudima, naročito danas u vreme digitalnih medija, da vide kako to sve izgleda. Mada, verujem da neki igrači ne bi voleli da svet vidi kako su se ponašali, i ja sam imao te neprijatne trenutke kada sam morao da imitiram Džesiku Simpson i njenu pesmu 'These Boots are Made for Walking' i to sve pred očima mojih roditelja. Prao sam auto obučen u donji veš. Možete da zamislite kako je to izgledalo. Bio sam i Majkl Džekson, Stiven Spilberg. Igrači zaista uživaju u tome, i Rafa stalno učestvuje. Zabavno je, svi umiremo od smeha".

Da li smatraš da imaš dar, da si pravi imitator? Da li uživaš u tome?

"Uživam, sve dok mislim da je to pristojno i da ostali ljudi odobravaju to što radim, onda uživam. Dajem sve od sebe".

Čuli smo da ste pre neki dan, na putu ka treningu, zamolili vozača da stane da biste uradili par 'selfija' sa svojim navijačiuma. Znate li da je to protivno pravilima? Zbog bezbednosti...

"Zabranjeno je?"

Da.

"Onda u redu. U tom slučaju očekujem kaznu. Policijo Australije, tu sam. Znate gde da me nađete. Žao mi je zbog toga, što sam prevideo to pravilo".

Da li je to vaša dnevna rutina?

"Nije. Jednostavno fanovi su me primetili da sam u kolima. Hteo sam da malo proćaskamo i to je sve".

Kako komentarišete Rodžerov poraz u meču sa teniserom koji nije nosilac?

"Sepi je odigrao fantastičan meč i mislim da je zaslužio pobedu. Nema govora oko toga. Možda je to bio nastup njegovog života. To je sport i naravno da može da se dogodi. To je veliko iznenađenje, ali kao što znate to je i sport. Na ovom nivou nekoliko poena odlučuje pobednika. U najvećem broju slučajeva ti poeni pripadaju Rodžeru, ali sada je vreme da se čestita Sepiju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC