• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Novak zna ko ga čeka

Autor mondo.rs

Poznati su parovi četvrtfinala u obe konkurencije, osim jednog. Šampion je i dalje tu!

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu Švajcarac Sten Vavrinka plasirao se danas u četvrtfinale tog turnira pošto je pobedio 37. igrača sveta, Španca Giljerma Garsiju Lopesa rezultatom 3:1 u setovima (7:6, 6:4, 4:6, 7:6).

Teniseri su u prvom setu napravili po dva brejka, pa je ta deonica rešena u taj-brejku, koji je četvrti igrač sveta Vavrinka dobio sa 7:2. On je stekao dva seta prednosti zahvaljujući brejku u trećem gemu, ali je Španac uzvratio u narednom setu i smanjio zaostatak.

Obojica su u četvrtom setu bili sigurni prilikom svojih servisa, pa je set rešen u taj-brejku u kome je Vavrinka spasio pet set lopti (10:8) i za tri sata i dva minuta igre izborio plasman među osam najboljih.

Vavrinka će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela petog tenisera sveta Keija Nišikorija iz Japana, koji je deklasirao Španca Davida Ferera, 10. igrača na ATP listi. Bilo je 6:3, 6:3, 6:3, za samo dva sata i devet minuta!

Nišikori je iskoristio šest od 17 brejk lopti na meču, Ferer samo jednu od šest.

Novak Đoković oko podneva po našem vremenu će početi svoj meč osmine finala protiv Žila Milera, a ako opravda ulogu favorita, u sledećoj rundi čekaće ga Kanađanin iz Crne Gore Miloš Raonić.

Raonić je u svom petom nastupu na Australijan openu ostvario za sada najveći uspeh, plasiravši se u četvrtfinale preko vrlo dobrog Španca Felisijana Lopeza - 3:2, po setovima 6:4, 4:6, 6:3, 6:7 (7:9), 6:3.

Raonić je prvu meč loptu propustio u "taj brejku" četvrtog seta, kada je Lopez hrabrom igrom izjednačio na 2:2 u setovima, ali ga to nije poremetilo. U setu odluke bio je sigurniji na servisu, dok je Lopez pomalo izgubio snagu i platio ceh za to u osmom gemu.

Raonić je poveo 5:3 i time definitivno slomio Lopezov otpor.

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Novak Đoković/Žil Miler - (8) Miloš Raonić
(4) Stanislas Vavrinka - (5) Kei Nišikori

(3) Rafael Nadal - (7) Tomaš Berdih
(6) Endi Marej - Nik Kirjos

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Australijan Opena u Melburnu pošto je danas posle preokreta pobedila 24. igračicu na WTA listi, Španjolku Garbine Mugurusu rezultatom 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:2).

Mugurusa je povela u meču zahvaljujući brejkovima u petom i sedmom gemu, ali je Vilijams uspela da se vrati, u drugom i trećem setu je po dva puta oduzela servis protivnici i za nešto više od dva sata gre izborila plasman među osam najboljih.

Prva teniserka sveta se tako "osvetila" Mugurusi za poraz u meču na Rolan Garosu prošle godine, u kojem je uspela da osvoji samo četiri gema.

Petostruka pobednica Australijan Opena Vilijams će u četvrtfinalu igrati protiv 10. teniserke sveta, Dominike Cibulkove iz Češke, koja je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku 6:2, 3:6, 6:2.

Cibulkova je za dva sata i 12 minuta pobedila dvostruku pobednicu Australijan Opena, u meču u kome su teniserke napravile ukupno 12 brejkova.

U trećem četvrtfinalnom meču u ženskoj konkurenciji, zakazanom za ovaj ponedeljak, duel dve američke imenjakinje Medison pripao je bolje plasiranoj, Kiz, koja je glatko pobedila Brengl - 6:2, 6:4.

Dvadesetogodišnja Medison Kiz sastaće se sa legendarnom sunarodnicom Venus Vilijams, koja je u trećem setu deklasirala mentalno krhku Poljakinju Anješku Radvansku - 6:3, 2:6, 6:1.

Venus je u 35. godini ostvarila svoj najbolji rezultat u Melburnu od 2010. Zanimljivo je da Australijan open nije osvojila nikad i da je u finalu bila samo jednom, davne 2003.

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Serena Vilijams - (11) Dominika Cibulkova
Medison Kiz - (6) Anješka Radvanska/(18) Venus Vilijams

(3) Simona Halep - (10) Ekaterina Makarova
(2) Marija Šarapova - (7) Eženi Bušar

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC