• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić: To da sudije guraju Katar je glupost!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Reprezentavac Katara Danijel Šarić nasmijao se na priče da sudije favorizuju selekciju domaćina SP. "Sve pobjede smo ostvarili časno i pošteno", kaže golman selekcije koja će igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

"Zmajevi" nisu prošli u osminu finala, ali BiH na određen način ima predstavnike u eliminacionoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru.

Dobojlija Danijel Šarić i Eldar Memišević iz Maglaja su u dresu reprezentacija Katara uspješno prošli ne samo grupnu fazu, već su u nedjelju i savladali Austriju 29:27 u meču osmine finala.

"Mislim da je utakmica bila jako neizvjesna, na kraju je prevladala naša želja, htjenje zalaganje da ih dobijemo. Tu je naravno i sreća, kao i publika koja nas je bodrila svo vrijeme. Mislim da smo zasluženo prošli u četvrtfinale", rekao je u razgovoru za MONDO Danijel Šarić.

On i Crnogorac Goran Stojanović čine možda i najbolji golmanski par na ovom prvenstvu i imaju velike zasluge za uspjehe selekcije domaćina.

"Funkcionišemmo kao golmanski par, jedni smo od najiskusnijih u ekipi i samim tim imamo tu odgovornost da uvijek, da li smo Goran i ja na golu, da gol bude zaštićen. Mijenjamo se, jednu utakmicu brani on, jednu ja i to ide dobro i što je najbitnije pomažemo našoj odbrani i našoj ekipi da dođe do pobjede".

O premijama...

Pojedini mediji prenijeli su informaciju da će reprezentativci Katara u slučaju plasmana u polufinale dobiti po milion dolara, stan, Maserati i sportsko državljanstvo Katara, ali Šarić kaže da on i ekipa ne znaju za to. "Ne znam otkud to, mi ne znamo za to, niko nije ni spomenuo premije. Šta da kažem, Daj Bože da tako nešto bude", rekao je uz osmijeh.

Osim njih i Memiševića tu je još dosta naturalizovanih reprezentativaca Katara, koji je zbog toga dobio i nadimak "legija stranaca", ali ekipa pod vođstvom Španca Valera Rivere savršeno funkcioniše.

"Imamo dosta stranaca, ali već godinu dana ovi momcizajedno rade. Prije šest mjeseci završena je katarska liga i oni su tu šest mjeseci zajedno i sve funcioniše kako treba. To sve održava kako treba selektor, drži sve pod kontrolom i on je pravi vođa ove reprezentacije", istakao je Šarić.

Tokom dosadašnjeg toka šampionata bilo je mnogo prigovora na suđenje, kako od stručnih konsultanata koji prate SP u Kataru, tako i od samih igrača. Često se mogu čuti i ocjene da su arbitri bili znatno naklonjeni selekciji domaćina, ali Šarić takve tvrdnje kategorično odbacuje.

"To što pričaju da imamo veliku podršku sudija to je stvarno velika glupost. Mi smo domaćini, ali ne vidim razloga za te priče da nam pomažu sudije. Mi časno i pošteno svaku utakmicu odradimo i sve pobjede koje smo ostvarili, do njih mo došli časno i pošteno", istakao je Šarić.

Njegova selekcija u četvrtini finala igraće protiv pobjednika iz duela Njemačke i Egipta.

"Mislim da su Nijemci favoriti u toj utakmici. Trebamo znati i da Egipat ovdje ima ogromnu podršku svojih navijača i oni će biti njihov osmi igrač. Međutim, Njemačka je pokazala zrelu igru. Iako su došli naknadno igraju jako dobar rukomet i u odličnoj formi su. Njih smatram za favorite i priželjkujem ih u četvrtfinalu jer nam je lakše igrati s njima nego sa Egiptom".

Na kraju razgovora Šarić je poručio da reprezentacija BiH uprkos ispadanju nakon grupne faze ne treba da mnogo žali.

"BiH je ispala, ali je pokazala dobar rukomet. Imala ja nesreću u dvije-tri utakmice, bili su blizu pobjede, ali to neiskustvo ili nešto drugi nije bilo na njihovoj strani. Ne trebaju međutim da žale, pokazali su pravi rukomet i svoje pravo lice", rekao je Šarić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC