• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Poznati parovi četvrtfinala

Autori mondo.ba Autori Anadolija

digrane su sve utakmice osmine finala 24. Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru, a četvrtfinalni parovi su Hrvatska - Poljska, Katar - Njemačka, Danska - Španija i Francuska - Slovenija.

U okviru 24. Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru danas su odigrane preostale četiri utakmice osmine finala, pa su tako poznati su svi parovi četvrtfinalnih susreta u kojima će snage odmjeriti Hrvatska - Poljska, Katar - Njemačka, Danska - Španija i Francuska - Slovenija.

Selekcija Njemačke danas je, rezultatom 23:16, bila bolja od reprezentacije Egipta te se plasirala u četvrtinu finala. Njemački rukometaši su pokazali da su za klasu bolji od izabranika egipatskog selektora i već u prvom poluvremenu stekli prednost od 12:8. Drugo poluvrijeme je potvrdilo terensku nadmoć Njemačke, koja je i u drugom dijelu igre bila bolja (11:8).

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina prvenstva Katara koji je juče u meču osmine finala bio bolji od Austrije 29:27.

Reprezentacija Poljske je takođe izborila plasman u četvrtinu finala, pobjedom nad Švedskom. Poljaci su slavili rezultatom 24:20, ali nije to bila laka utakmica za njih, što bi se dalo naslutiti po rezultatu. Naime, Šveđani su bili bolji u prvom poluvremenu i na odmor su otišli s prednošću 11:10, da bi Poljaci u drugom poluvremenu zaigrali bolje i stekli prednost za plasman u dalju borbu za medalje.

Protivnik Poljske u četvrtfinalu će biti selekcija Hrvatske koja je juče savladala Brazil rezultatom 26:25.

Francuska je danas odigrala jednu od najboljih svojih utakmica u dosadašnjem toku šampionata i savladala Argentinu s visokih 33:20. Francuzi su već na kraju prvog dijela meča imali prednost 16:6, a u drugom poluvremenu su samo potvrdili nadmoć nad protivnikom iz Južne Amerike.

Francuzi će se u četvrtini finala prvenstva boriti protiv selekcije Slovenije, koja je juče bila bolja od Makedonije (30:28).

I u posljednjem meču osmine finala večeras su igrale skandinavske ekipe Danske i Islanda, a Danci su slavili pobjedu rezultatom 30:25. Danska je na poluvremenu vodila sa 16:10 i nisu dozvolili Islanđanima da naprave iznenađenje u drugom dijelu igre.

Dance u četvrtini finala čekaju rukometaši reprezentacije Španije, koji su juče slavili uvjerljivu pobjedu nad Tunisom 28:20.

Svi mečevi četvrtine finala se igraju u srijedu 28. januara, dok su polufinalne utakmice na rasporedu u petak, 30. januara. Meč za treće mjesto i finale prvenstva će se igrati u nedjelju 1. februara.

Debitant Svjetskog prvenstva u Kataru, reprezentacija BiH, će sutra protiv selekcije Rusije igrati meč za 19. mjesto, pošto su danas savladani od Bjelorusije za plasman na 17. poziciju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC