• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK BORAC: Otvorio se napad, a odbrana čvrsta!

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

U banjalučkom Borcu m:tel nisu krili zadovoljstvo zbog pobjede nad Tatran Prešovom 37:30 u 14. kolu SEHA lige.

 RK BORAC: Otvorio se napad, a odbrana čvrsta! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su na koljena bacili Tatran Prešov u banjalučkom "Boriku" i revanširali se Slovacima za poraz od 22 razlike u prvom dijelu sezone.

Trener Banjalučana Igor Rađenović u izjavi nakon meča je istakao da se Borcu "otvorio" napad i da na njega nisu imali rješenje gostujući igrači.


"Tatran je najuigranija ekipa u SEHA ligi i nama je uvijek teško igrati protiv njih, uvijek smo gubili od njih u zadnje tri godine sve utakmice preko 20 golova razlike. Pribojavali smo se da će se i ovaj put nešto slično desiti, međutim otvorila nam se utakmica i kontrolisali smo igru u napadu kao i igru u odbrani. Sama činjenica da su oni promijenili tri zonske formacije govori o tome kako smo mi igrali napad. Večeras se oni nisu snašli, Stanko Abadžić je odlično branio i mi smo napravili jedno iznenađenje, što nam je drago i daje nam volju da nastavimo ovako da radimo i prkosimo svim problemima koje imamo", rekao je Rađenović.

Najefikasniji akter u taboru Borca Stefan Janković, koji je sa 13 pogodaka bio i prvi golgeter susreta, istakao je da je njegov tim slavio zahvaljujući odličnoj odbrani.


"Izuzetno smo otvorili utakmicu, borbeno od samog početka. Ispoštovali smo sve ono što je trener tražio od nas. Mislim da smo ovu utakmicu pobijedili odbranom, da smo njihove glavne šutere Kristopansa i Robeka sveli na malen broj pogodaka. Koncentrisali smo igru u odbrani, odakle smo razvijali kontre i polukontre, iako nas ta igra nije krasila cijele ove sezone", rekao je Janković.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Slovački trener Peter David čestitao je rivalu na zasluženoj pobjedi, posebno pohvalivši Jankovića i golmana Abadžića.


"Mi smo cijelu utakmicu tražili svoju pravu igru, koju 60 minuta nismo mogli naći. I kada smo došli do četiri gola zaostatka nismo znali preokrenuti utakmicu u svoju korist, zato što je Borac stvarno dobro igrao. Čestitam Borcu zato što su prvu utakmicu u Slovačkoj izgubili sa 22 razlike, a sada su se odlično pripremili i zasluženo odnijeli veliku pobjedu od sedam golova viška.Sve pohvale za Jankovića i Abadžića".

Razočaranje nije mogao da sakrije rukometaš Tatrana Vasja Furlan, koji je večeras postigao četiri gola.


"Od početka smo vidjeli da se Borac dobro pripremio za nas, da nisu ušli u meč sa bijelom zastavom. Mi danas nismo uspjeli doći do naše najbolje igre, zato što su oni bili odlično pripremljeni. Međutim to nije izgovor, imali smo 60 minuta i nismo uspjeli. Razočaran sam, ali moramo se zajedno dići iz toga kao ekipa", naglasio je on.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC