• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Herojska pobjeda Borca m:tel!

Autor mondo.ba

Crveno-plavi rukometaši senzacionalno pobijedili favorizovani Tatran Prešov u banjalučkoj dvorani "Borik" - 37:30 (19:12) u 14. kolu SEHA lige.

 SEHA: Herojska pobjeda Borca m:tel! Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Pred utakmicu 14. kola SEHA lige u banjalučkoj dvorani "Borik" postavljalo se jedno jedino pitanje: "S koliko razlike će Tatran Prešov da pobijedi Borac?"

Navijačima je u ušima ozdvanjao rezultat iz prvog dijela sezone kada su crveno-plavi u Slovačkoj izgubili sa 22 gola razlike i svi su se nadali da će tim Igora Rađenovića večeras proći ispod 10.

I jeste prošao je ispod 10 komada, ali slovački tim! 37:30 (19:12)!

Još jednom se obistinila ona Njegoševa "da boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka"!

Statistika

BORAC: Abadžić (13 odbrana), Jokanović (1 odbrana), Hušić, Janković 13, Vujović 2, Tešić, Đurić, Mikić, Nježić, Obradović 3, Trivundža 5, Ćelić, Šešić, Ćeranić 4, Đukić 6, Nikolić 4. Trener: Igor Rađenović.

TATRAN:Verkić (7 odbrana), Krupa (1 odbrana), Rabek 4, Kopčo, Hrstka 1, Kristopans 4, Sadovji 1, Radčenko, L. Urban, Furlan 4, Pekar 1, T. Urban 4, Čip 1, Antl 10, Petro. Trener: Peter David.

A junak ove noći u Banjaluci je apsolutno bio Stefan Janković, koji je sa 13 golova bio najefikasniji akter susreta.

Osim njega svojim iskustvom, ali i ključnim pogocima kad se lomio rezultat drugoj ovosezonskoj pobjedi Borca m:tel su doprinijeli Ratko Nikolić, Srđan Trivundža i Bane Obradović, a mladići su kao što je obećao trener Igor Rađenović ostavili srce na terenu.

Bravo, bravo!

Pored Jankovića, najefikasniji u taboru Banjalučana bio je Milan Đukić sa šest, Srđan Trivundža je ostigao pet, a po pogodak manje upisali su Ratko Nikolić i Marko Ćeranić. Sjajnu partiju u domaćem taboru zabilježio je i golman Stanko Abadžić sa 13 uspješnih odbrana.

Kod Slovaka, koji su uknjižili peti poraz u SEHA ligi, prvo ime bio je Radoslav Antl sa 10 golova, po četiri su postigli Dainis Krisopans, Tomas Urban i Vasja Furlan.

"A Slovaci najmanje leže rukometašima Borca m:tel", priznao je u najavi susreta trener "Velikana iz Gospodske" Igor Rađenović, a mi moramo da dodamo da su stvarno Slovaci "legli" njegovom timu!

PRVO POLUVRIJEME

Na početku utakmice u petak uveče Banjalučani su se dobro držali protiv favorizovanih Slovaka - Srđan Trivundža je pogotkom doveo Borac u vođstvo, sa tri uzastopna gola uzvratili su gosti, da bi Stefan Janković smanjio na "minus jedan" (2:3).

Potom je Vasja Furlan pogodio mrežu Stanka Abadžića, a uzvratio Ratko Nikolić (3:4) i onda je uslijedila serija banjalučkih rukometaša.

S dva nova gola Jankovića i potom Marka Ćeranića i Milana Đukića, Borac je poveo sa tri gola razlike u 12. minutu, a u sljedećem napadu golom Trivundže i sa "plus četiri"! (9:5).

U istom ritmu nastavili su igrači Igora Rađenovića i povećavali vođstvo koje je u 20. minutu iznosilo "plus pet" (13:8), a novim golom Stefana Jankovića u 24. minutu i ogromnih 16:9 (+7).

Do odlaska na odmor najviše zahvaljujući Jankoviću, ali i Milanu Đukiću, Borac je zadržao visoku prednost od sedam golova. (19:12).

Prvo ime Banjalučana u prvih 30 minuta apsolutno je Stefan Janković sa osam postignutih golova iz 10 pokušaja i tri sedmerca.

Marko Ćeranić je bio strijelac tri puta, koliko je dao i Milan Đukić, po dva puta su mrežu gostiju zatresli Srđan Tribvundža i Davorin Vujović.

Golman Stanko Abadžić je upisao sedam odbrana, dok su kod Slovaka najefikasniji bili Dainis Kristopans i Radoslav Antl sa po tri pogotka.

DRUGO POLUVRIJEME

Nastavak utakmice počeo je kao i prvi dio pogotkom Borca, ali je ovog puta strijelac bio Đukić. Potom je iskusni pivot Ratko Nikolić sa dva gola i kapiten Branislav Obradović održavao vođstvo Banjalučana na sedam razlike u 35. minutu (23:16).

Ipak, slovačka ekipa je počela da ozbiljnije prijeti i stiže prednost domaćih rukometaša. Radoslav Antl je vezao tri gola i u 40. minutu smanjio na "minus četiri" (24:20).

Ali, uzvratio je Janković i dva puta uzastopno pogodio mrežu Tatrana i svojim 10. pogotkom na meču ponovo odveo Borac m:tel na šest razlike (26:20) u 41. minutu.

Sjajno! Ratko Nikolić i Srđan Trivundža na 15 minuta do kraja ponovo su odveli Borac na ubjedljivih +7. (28:21).

Imali su domaćini "plus osam" na 10 minuta do kraja, ali je onda uslijedila serija Slovaka od 3:0 i 31:25, ali je opet pogodio Janković za ulazak u nešto mirniju završnicu.

Potom su proradili i Obradović i Đukić i prelomili utakmicu! Ovo će ako se ne dogodi čudo u posljednjih pet minuta biti druga pobjeda Borca u ovoj sezoni SEHA lige!

I bila je Borac je ostvario pobjedu i zaslužio ovacije u dvorani "Borik"!

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Bravo za mlade igrace Borca! Jankovic i Ceranic uz podrsku iskusnijih...Abadzić odlican...pobjeda srcem

Svaka čast

Vala baš herojska, ko li se ovome nadao. Svaka čast momci a Banjaluko stidi se one prazne dvorane u kojoj momci ginu za Borca bez plata, premija ...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC