• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne otpisujte Viktora: od 0:2, do 2:0 za Srbiju!

Autor mondo.rs

Velika pobeda Viktora Troickog! Pravo sa ruba poraza!

Novak Đoković doneo je Srbiji prvi bod protiv Hrvatske u duelu Dejvis kupa ubedljivom pobedom nad Mate Delićem (3:0). Potom su na teren istrčali Viktor Troicki i Borna Ćorić i odigrali meč za pamćenje!

Kraljevo je zaista imalo priliku da uživa u vrhunskom tenisu!

Hrvat je poveo 2:0 (6:4, 6:1), ali je Srbin zaigrao bolje i vratio se u meč, izjednačivši na 2:2. Treći set dobio je rezultatom 6:3, a četvrti 6:2! U petom, nije bilo nikakve dileme - 6:1!

Velika pobeda Viktora Troickog nad najperspektivnijim hrvatskim teniserom. Fenomenalnim trijumfom, doveo je Srbiju na prag treće, odlučujuće pobede u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Ako u subotu od 14.00 časova Troicki i Nenad Zimonjić savladaju hrvatski duo Draganja - Škugor, naša reprezentacija osiguraće plasman!

Tok meča:

Viktor je odmah na početku meča napravio brejk i poveo sa 2:0, ali mladi Hrvat nakon toga nije klonuo, već je nastavio da "grize". On je odmah uspeo da se revanšira 61. igraču sveta istom merom (2:2), a zatim je uspeo da prebaci sav pritisak na Troickog u desetom gemu kada se lomio meč.

Ćorić je imao prednost 5:4, kada je Viktor servirao za ostanak u prvom setu, ali je srpski teniser tada načinio nekostrolisane greške, nakon što ga je Hrvat poslao daleko od osnovne linije.

Ćorić, koji je u odsustvu Marina Čilića predvodnik hrvatske ekipe u Kraljevu, posle 45 minuta igre uspeo je da povede protiv Troickog sa 1:0 u setovima.

I drugi set završen je istim ishodom, samo još brže. Talentovani Hrvat poveo je 3:0, pa pri rezultatu 4:1 osvojio i još jedan brejk. Posle samo 27 minuta, duplirao je svoju prednost.

Iako je i treći set počeo loše po Viktora - Ćorićevim brejkom, naš teniser uspeo je da se velikom borbenošću vrati u igru, preokrene i da iskoristi prvu set loptu, pri rezultatu 5:3.

Zagrepčanin je na startu trećeg seta poveo 2:0, ali je Viktor potom osvojio gem bez izgubljenog poena i preokrenuo tok meča. Brzo je viđen i brejk, za izjednačenje, a onda su Kraljevčani do kraja seta mogli da uživaju u boljoj igri našeg tenisera.

Počinje četvrti set.

Na polovini, Troicki vodi 4:2!

Korak po korak, srpski teniser vodi meč ka petom setu, uspevši da se potpuno odupre protivniku i da kontroliše duel. "Srbija, Srbija", pevaju Kraljevčani, a Viktor sada igra odlično!

Ćorić je krajem trećeg seta otrčao u svlačionicu, žaleći se na povredu. Kada je opet istrčao na teren, nije bio u stanju da odgovori na nastup razgoropađenog Troickog. Trenutno je 5:2 u trećem setu, a Srbin servira za odlazak u peti set!

I uspeo je! Pobednik će biti odlučen u petom setu! 6:2!

Vreme je za peti set.

Prema informacijama Radio televizije Srbije, Ćorić se oseća jako loše. Osim bola u nozi, oseća i mučninu, pa se polivao vodom na klupi u pauzi, da ne bi povratio. Troicki je svestan toga i zato svesno "troši" rivala...

U skladu sa tim, peti set počeo je brejkom našeg tenisera! 1:0!

Sve ide kako treba! Viktor vodi 3:0 i potpuno kontroliše utakmicu.

Pri rezultatu 5:1, hala je potpuno mirna. Ćorić servira, a Viktor pokušava da još jednim brejkom završi utakmicu. Po svemu sudeći, duel neće trajati još dugo.

Kraj! Bravo Viktore! Srbija vodi 2:0 i prvu "meč loptu" imaće u subotu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC