• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakova prva dubl pobeda posle sedam godina

Autor mondo.rs

Da li znate kada je naš dubl Zimonjić/Đoković poslednji put pobedio u Dejvis kupu i koga?

Bio je 9. februar 2008. godine kada je Novak Đoković, u paru sa Nenadom Zimonjićem, zabeležio poslednju Dejvis kup dubl pobedu u karijeri.

Naše teniske legende tada su nadigrale Mihaila Južnjija i Dmitrija Turusunova rezultatom 3:6, 6:7, 6:7.


U međuvremenu, najbolji teniser sveta naosvajajo se ključnih poena i ukupnih pobeda za našu reprezentaciju, u kojoj ne računajući predaju Huanu Martinu Del Potru 2011. godine u polufinalu zbog povrede, ima seriju od 15 trijumfa. Seriju, nastavljenu u petak rutinskom pobedom nad Matom Delićem za 1:0 nad Hrvatskom.

Međutim, kada je selektor Bogdan Obradović želeo ili morao da "gura" Đokovića i u dubl sa Zimonjićem, završavalo se loše - 2010. godine u polufinalu sa Česima u "Areni" bolji su bili Tomaš Berdih i Raden Štepanek (6:4, 1:6, 4:6, 1:6), a naredne godine u četvrtfinalu, u Hamštadu, Simon Aspelin i Robert Lindštet slavili su u tri seta (4:6, 6:7, 5:7).

Sve propušteno, Đoković je po pravilu nadoknađivao sutradan, u nedelju, pa smo tako izbacili i Čehe i Šveđane, a ovog puta svetski "Broj 1" uspeo je da prekine negativan niz i pobedom sa Zimonjićem nad Frankom Škugorom i Marinom Draganjom obezbedio Srbiji prolaz dalje posle dva dana prvi put od meča za opstanak u Svetskoj grupi, sa Uzbekistanom, u septembru 2009. godine.

Ove subote nije bilo predviđeno da u paru sa Zimonjićem igra Đoković, već Viktor Troicki, ali je selektor Obradović uoči meča odlučio da napravi izmenu, jer je Troicki veče pre toga igrao pet setova i pobedio Bornu Ćorića za 2:0 u korist našeg tima.



Posle meča, pred egzaltiranim Kraljevčanima, Đoković je rekao da ekipa ima jasan cilj - još jednu titulu u Dejvis kupu posle one osvojene 2010. godine i da stoga nije postojala dilema da li će nastupiti u dublu ili ne, jer je odlučeno da se svaki susret shvati maksimalno ozbiljno i da se posao, kada god je to moguće, obavi u rekordnom roku.

"Da, pobeda u skladu sa ambicijama i željama ove sezone u Dejvis kupu... Tako smo odigrali ceo meč, i u singlu i u dublu. Čak računajući i taj Viktorov duel koji je otišao u pet setova, u prva dva nije sve funkcionisalo, ali je Viktor pokazao da je veliki i jak i doneo nam je drugi poen. Svima čestitam na borbenosti, a najviše publici koja je bila izvanredna", rekao je Đoković i pozvao Kraljevčane da ispune Dvoranu sportova i u nedelju, bez obzira na to što je ishod meča rešen.

"Nadam se da će hala biti puna i sutra", rekao je Đoković, koji će verovatno sa klupe "za rezerve" posmatrati Filipa Krajinovića i Troickog u akciji.

"Bilo nam je lakše što smo u meč ušli sa 2:0. Radimo na stvaranju pobedničkog duha, radimo i na stvaranju pravog ambijenta u i oko reprezentacije, koja nam uvek pruža dodatnu energiju, jer svi imamo želju da odigramo najbolje što znamo i umemo za našu zemlju. To pokazuje i Viktorova pobeda nad Bornom od 3:2, posle 0:2", rekao je Đoković.

"To je bio sjajan utisak, ali najbolji je svakako publika. Čitao sam i šta su hrvatski novinari pisali o Kraljevčanima, čujem i kako se njihovi igrači ovde osećaju. Stvarno, svaka čast svima, nadam se da će Kraljevo u budućnosti ugostiti još mnogo poznatih sportista i organizovati mnoge velike događaje, jer to ova publika zaslužuje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC