• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grbić: Uvek maksimum

Autor mondo.rs

"Kao trener, isto kao i igrač, uvek ću davati najbolje, a da li će to biti dovoljno za uspehe videćemo. Mogu da obećam da će momci uvek davati 100 odsto", poručio je novi selektor odbojkaša Srbije.

 Grbić: Uvek maksimum Izvor: MN PRESS

Nikola Grbić 6. 9. 1973.
Izvor: MN PRESS
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da nije očekivao da će posle samo sedam meseci bavljenja trenerskim poslom dobiti priliku da vodi nacionalni tim.

"Za mene je, pre svega, prvo velika obaveza, pa onda i čast da budem selektor Srbije. Ljubav prema nacionalnom timu, reprezentativnom dresu, na mene i Vladimira preneo je naš otac. Ta ljubav je uvek postojala i ona nikad neće prestati", rekao je Grbić novinarima u Beogradu.

Grbić je na mestu selektora Srbije zamenio Igora Kolakovića, na tu funkciju postavljen je početkom ovog meseca, a danas je i zvanično predstavljen.

"Kao trener, isto kao i igrač, uvek ću davati najbolje, a da li će to biti dovoljno za uspehe videćemo na terenu. Mogu da obećam da će momci uvek davati 100 odsto od sebe. Imamo veoma dobru ekipu, imamo igrače koji su nosioci igre u svojim klubovima i bez kojih klubovi ne mogu. Verujem da možemo da budemo kompetativni", kazao je dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije.

Grbić je naveo da je i po završetku reprezentativne karijere uvek bio uz nacionalni tim, sa kojim je osvojio 19 medalja od 1995. do 2010. godine.

"I posle 2010. godine, kada sam napustio nacionalni tim, uvek sam bio uz njega. Često sam bio u kontaktu sa Igorom Kolakovićem, sa kojim sam delio informacije o drugim igračima, drugim reprezentacijama".

Reprezentaciju Srbije u oktobru ove godine očekuje Evropsko prvenstvo na kojem će igrati u grupi sa selekcijama Rusije, Slovačke i Finske.

"Vidmo se na početku priprema", poručio je Grbić.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je da su svi u Savezu neizmerno srećni što je Grbić postao selektor.

"Svesni smo da je pred njim težak zadatak. Svesni smo jer znamo da je kao igrač osvojio svešto se može osvojiti. Poznavajući ga, znam da će sada kao trener želeti da nadmaši sebe iz svojih igračkih dana. Mi smo neizmerno srećni njegovim povratkom", kazao je Boričić.

Boričić je dodao da je siguran da će se reprezentacija pod Grbićevim vođstvom vratiti na staze starih uspeha.

"Siguran sam da će nas Grbić vratiti u sam svetski vrh, tamo gde je srpska odbojka uvek bila. Ne stvaram mu pritisak, on je svestan toga, ali znam da ćemo ponovo osvojiti olimpijsku medalju, bilo to 2016, 2020. ili 2024. godine", dodao je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC