• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragedija ukida boks u Australiji?

Autor mondo.rs

Predsednik Medicinske asocijacije australijske države Kvinslend Šon Rad zatražio je zabranu boksa u toj zemlji posle smrti mladog takmičara Brejdona Smita

Brejdon Smit preminuo je dva dana pošto je jednoglasnom odlukom sudija izgubio na poene od Filipinca Džona Moraldea u meču za titulu prvaka Azije u pero kategoriji u WBC verziji.

Mladi bokser, inače student završne godine prava, čestitao je na pobedi Moraldeu, ali je nedugo po odlasku u svlačionicu kolabirao, zatim pao u komu, a 48 sati kasnije je preminuo u bolnici u Brizbejnu.

Predsednik Medicinske asocijacije australijske države Kvinslend Šon Rad javno je pozvao da se donese radikalna odluka posle te tragedije - ukidanje boksa.

"Verujemo da je varvarski sport u kojem dvojica ljudi udaraju što češće jedan drugog u glavu kako bi ostvarili pobedu. Neverovatno je da u tom sportu nisu dozvoljeni udarci ispod pojasa, ali su dopušteni oni u najvažniji deo tela - glavu", rekao je Rad za ABC.

Smrt Smita druga je u poslednjih četiri godine od posledica zadobijenih u bokserskom ringu. Prethodno je život izgubio 18-godišnji Aleks Stejd. On se onesvestio tokom četvrte runde meča, a zatim je sedam dana kasnije preminuo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC