• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je u finalu, bravo Jeco!

Autor mondo.rs

Jelena Janković nije rekla poslednju reč na WTA turu!

Na mestu gde je 2010. godine osvojila titulu posle finala u kom je nadigrala Karolinu Voznijacki, (16) Jelena Janković pet godina kasnije plasirala se u novo finale.

Nadamo se sa istim ishodom...

Naša sjajna teniserka, nekada prva, trenutno 21. na svetu, u noći između petka i subote posle velike borbe i sat i 58 minuta tenisa, pobedila je Nemicu (24) Sabine Lisicki rezultatom 3:6, 6:3, 6:1 i došla nadomak nagrade od 1.000 WTA bodova i 900.400 dolara.

Između 30-godišnje Srpkinje i glavne premijer na sedam miliona evra vrednom turniru u Kalifornijskoj pustinji, stoji još Rumunka (3) Simona Halep, koja nije morala ni da se pomuči da stigne do finala, jer je prva favoritkinja (1) Serena Vilijams morala da se povuče zbog jakih bolova u kolenu.

Janković i Halep do sada su sastajale četiri puta, a srpska teniserka dobila je samo prvi meč.

Bravo, Jeco i srećno u finalu!

Protiv Lisicki, koja je u četvrtfinalu izbacila Italijanku (15) Flaviju Penetu, Jelena sada vodi 5:1.

U prvom setu, Srpkinja i Nemica razmenile su po brejk na startu, a onda je Lisicki napala Jelenin servis za 2:3 i u naredna dva servis gema prilično lako sačuvala svoj. U narednom, pri rezultatu 1:1, devojke su razmenile po dva brejka u nizu, a prva je svoj servis sačuvala "Džej-Džej" za 4:3, posle čega je napravila novi brejk s "nulom" i potvrdila ga prilikom narednog servisa za 1:1.

U "majstorici", Lisicki nije postojala na terenu. Pri rezultatu 1:1, Jelena je počela da kontroliše igru, prišla je bliže liniji, diktirala je tempo i osvojila narednih šest gemova. Otpor je Nemica počela da pruža tek suočena sa porazom (na 5:1), ali je Beograđanka iskoristila treću meč loptu i plasirala se u veliko finale, koje joj već sada garantuje 439.420 dolara i 650 bodova.

Prošle sezone, Jankovićeva je eliminisana u četvrtfinalu tako da je branila samo 175 bodova. Osvoji li titulu, a verujemo da može, u ponedeljak ujutru imaće novih 825 bodova za WTA listu i napraviće, sasvim sigurno, ogroman skok.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC