• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raonić otkazao "veliku četvorku" u polufinalu

Autor mondo.rs

Nadalu nisu bile dovoljne ni tri meč lopte...

Tri puta (3) Rafael Nadal imao je priliku da, posle dugo vremena, kompletira "veliku četvorku" u polufinalu nekog turnira.

Nije uspeo.

(6) Miloš Raonić odigrao je sjajan meč u petak kasno uveče po našem vremenu i uspeo da izbaci dvostrukog šampiona u poslednjem četvrtfinalu muškog singla na Mastersu u Indijan Velsu.

To znači da će se u polufinalu sastati Raonić i (2) Rodžer Federer, odnosno (1) Novak Đoković i (4) Endi Marej.

Pri rezultatu 4:6, 6:6, Kanađanin se u taj-brejku suočavao sa meč loptama za Španca na 5:6, 7:8 i 9:10, svaki put bio je staložen i siguran, tako da je na kraju uspeo da preokrene stvar u svoju korist, dobije taj-brejk rezultatom 12:10 i potom sačeka priliku u finišu trećeg seta za brejk iz treće šanse i potvrdu u narednom gemu - 4:6, 7:6, 7:5.

Trajalo je okruglo tri sata.

Zanimljivo, Raonić je do polufinala stigao bez da mu je iko uzeo brejk u 30 servis gemova, a Nadalu je to pošlo za rukom jednom, iz sedam šansi za brejk. U prvom setu, pri rezultatu 1:2, Španac je našao način da zaustavi munje iz reketa visokog Kanađanina crnogorskog porekla i potom sa samo četiri izgubljena poena na svoj servis priveo posao kraju.

U drugom setu, Raonić nije iskoristio dve brejk-set lopte pri vođstvu od 5:4, potom je hodao po ivici eliminacije, ali se nije strmoglavio...


Treći set obeležile su uglavnom sigurne igre na servis jednog, odnosno drugog, osim šestog gema tokom kog je Nadal imao brejk loptu. Pri rezultatu 5:5, Raonić je iskoristio treću brejk loptu i potom sa jednim izgubljenim poenom priveo meč kraju, tako da će 11. put igrati protiv Federera, kojeg je samo jednom pobedio.

Federerovo četvrfinale bilo je sušta suprotnost Nadalovom. Švajcarac, četvorostruki šampion Indijan Velsa, počistio je (9) Tomaša Berdiha rezultatom 6:4, 6:0.

Na drugoj strani sastaće se Đoković i Marej. Naš as i branilac titule nije igrao u četvrtfinalu, jer (32) Bernard Tomić nije mogao da mu se suprotstavi zbog povrede leđa, dok je Marej u dva seta, ali ne bez muke, izbacio (12) Felisijana Lopeza.

Šampionu ide 1.000 bodova i 900.400 dolara, finalisti 650 bodova i 430.000 dolara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC