• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković - pustinjska oluja!

Autor mondo.rs

Prvi teniser sveta mnogo lakše nego što se očekivalo pobedio Ednija Mareja i u nedelju će braniti titulu u Indjan Velsu. Za trofej opet sa Federerom ili prvi put protiv Raonića

Novak Đoković boriće se u petom finalu za četvrtu titulu u Indija Veslu. Pitanje je samo protiv koga - Rodžera Federera ili Miloša Raonića, drugog ili šestog nosioca.

Srpski teniser "počistio" je u polufinalu Endija Mareja, nanevši mu 17. poraz u njihovom 25 duelu. Pre osam godina dvojica igrača takođe su odmerila snage u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu. I tada je meč završen identičnim rezultatom.

Novak Đoković - Endi Marej 2:0 - 6:2, 6:3, posle samo sat i 29 minuta!

Igru srpskog tenisera u kalifornijskoj pustinji opisuje samo jedna reč - briljantna!

Sve što je u subotu zamislio na terenu Đoković sproveo je u delo. Igrao se sa Marejom kao da nije reč o četvrtom igrači na svetu i protivniku koji je umeo u prošlosti da mu stvori velike probleme i da ga za zaustavi u pohodu ka osvajanju nekih od najvećih turnira i medalja.

Izjavu britanskog tenisera posle finala Australijan opena, kada je nakon poraza optužio Novaka da je folirao povredu kako bi dobio na vremenu i dekoncentrisao ga, kao da je dobro zapamtio Đoković i da mu je namera u Indijan Velsu bila da Mareju stavi do znanja ko je gde u svetskom tenisu i na ATP listi.



Endi je tek u 12. gemu uspeo da osvojio drugi gem na svoj servis. Brejk koji je napravio u prvom bio je potpuno bezbolan za Đokovića, jer je usledio kada je srpski teniser već imao ubedljivih 5:1. Posle 38 minuta Nole je vodio 1:0

Poslednji trzaj Mareja bio je kod 3:1 u drugom setu. Pošto je nekako uspeo da "iščupa" servis od razigranog Đokovića, Britanac je stigao do dve brejk lopte. Realizovana jedna bi ga potpuno vratila u igru u drugom setu, ali je prvi igrač sveta bio u najtežem momentu bio najbolji.

Daleko od toga da se Marej predao, ali prilika više nije imao...

Đoković protiv Federera ima skor 17-20. Na poslednjih osam mečeva smenjuju se sa pobedama, poslednju je ostvario Švajcarac u finalu Dubaija ove godine. Sa Milošem Raonićem Nole ima 5-0. Prvu pobedu zabeležio je 2013, u prošloj godini je tri puta pobeđivao, a ove Đoković pobedio Kanađanina u četvrtfinalu Australijan opena bez izgubljenog seta.



UŽIVO:

Srpski teniser brani titulu na Mastersu u Indijan Veslu, gde je u prošlosti tri puta pobeđivao. Da bi stigao do finalnog meča mora da pobedi četvrtog tenisera sveta Endija Mareja.

Škotskom teniseru do sada je najveći uspeh na turniru u SAD bilo finale 2009. godine, kada je poražen od Rafaela Nadala. Đoković i Marej su se u Indijan Velsu sastali samo jednom i to u polufinalu 2007. Srpski teniser je bio ubedljiv 6:2, 6:3.

Od poslednjih šest duela koje su odigrali Đoković i Marej, Srbin je dobio svih šest, a egzibicioni u Dubaiju početkom godine najbolji teniser sveta je predao Britancu zbog bolesti.

U međusobnim duelima rezultat je 16:8 za Noleta.

TOK MEČA:

DRUGI SET

- Gotovo je. Pošto Đoković nije iskoristio prvu meč loptu na servis Mareja, u narednom gemu uspešan je bio na trećoj od tri vezane. Posle samo 89 minuta, Nole je pobedio Mareja i stigao do finala.

- Još set i Đoković je u finalu. Blaga kriza je prošlost...

- Mali problemi na servis Novaka Đokovića. Suočio se naš teniser sa dve vezane brejk lopte, ali je i to spasao. Trenutno je 4:1 za Đokovića.

- Potpuno isti secenario kao u prvom setu. Novak osvaja tri gema za redom i već vodi 3:0. Još tri gema ga dele od petog finala u Indijan Velsu.

- Odmah na startu drugog seta Đoković pravi brejk, četvrti na meču.

- Nastavlja Đoković u istom ritmu i na početku drugog seta. Dobija prvi gem i čini prvi korak ka finalu.

PRVI SET

- 6:2! Nije uspeo na svoj, ali jeste na servis protivnika da završi prvi set. Sjajna igra Novaka Đoković, ako ovako nastavi vrlo brzo će postati prvi finalista.

- Još nije gotov pri set. Marej se diže sa poda i uzvraća udarac. Uspeva da vrati jedan brejk i da smanji na 2:5. Još uvek je to velika prednost za Srbina.

- Đoković servira za prvi set. Ima ubedljivih 5:1, jer je napravio još jedan brejk odličnom igrom na servis Mareja. Prvi reket sveta dominira za sada u polufinalu Indijan Velsa.

- Marej osvaja prvi gem. Prednost je i dalje na strani Đokovića.

- Imao je Srbin malih problema da reši treći gem, ali je posle dva odlična servisa stigao do 3:0. Poveo je Nole 40:15, međutim, Marej je dva puta stizao do izjednačenja na servis Đokovića.

- Posle sigurnog servisa, Đoković pravi brejk već u drugom gemu i na najbolji način započinje polufinale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC