• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj! Jelena odservirala titulu protivnici!

Autor mondo.rs

Jelena Janković izgubila je osam od poslednjih devet gemova u kojima je servirala, samim tim i umalo osvojenu titulu u Indijan Velsu!

Tenis bez servisa igrala je Jelena Janković i opet umalo osvojila titulu u Indijan Velsu!

Ali, kada je došla nadomak pobede i prve WTA titule posle dve godine, počela je samo da ubacije servisima lopticu u polje rivalke, osim kada je pravila duple servis greške, izgubila je osam od poslednjih devet gemova u kojima je prva udarala, i...

(18) Jelena Janković - (3) Simona Halep 6:2, 5:7, 4:6!

Naša teniserka igrala je drugo finale u Kalifornijskoj pustinji, gde je 2010. u borbi za trofej pobedila Karolinu Voznijacki, bez mnogo problema dobila je prvi set, tri puta imala prednost brejka u drugom setu, konkretno servirala za titulu pri vođstvu 6:2, 5:4, ali...

Od rezultata 3:2 u drugom setu, Jelena je doživela brejk u osam od devet slučajeva, dobivši servis gem samo na početku trećeg seta.

Koliko god da je puta uzimala trećoj na svetu servis, češće ga je puta prepuštala rivalki...

Halepova, koja je četvrti put uzastopno pobedila 30-godišnju Srpkinju, dobila je servis gem za 6:5 u drugom i 4:3 u trećem setu, što je uz "sigurne" poene na servis naše teniserke bilo dovoljno za potpun preokret i treću titulu ove sezone, a prvu u karijeri u Indijan Velsu.

Rumunka je osvojila 1.000 WTA bodova i ček na 900.400 dolara, dok je Srpkinja ostala sa 650 bodova i 423.420 dolara. Njena poslednja, 13. WTA titula, ostaje ona osvojena u Bogoti u aprilu 2013. godine.



PRVI SET:

Devojke su razmenile po brejk na početku meča, potom je svaka osvojila svoj servis gem, da bi tada "Džej-Džej" zaređala sa vinerima i osvojila naredna četiri za vođstvo od 1:0.

Pri rezultatu 3:2, Beograđanka je spasila dve brejk lopte, povela 4:2, napravila novi brejk i potom servirajući za prvi set bila sigurna i izgubila samo jedan poen za vođstvo posle 45 minuta tenisa.

DRUGI SET:

Pri rezultatu 1:1, nakon što je servis gem dobila sa nulom, Jelena je napala servis 23-godišnje Rumunke i brejknula je uz dva izgubljena poena u trećem gemu, posle čega je potvrdila brejk i povela 3:1. Halep je uzvratila u petom gemu, kada je pri vođstvu od 3:2, Jelena odigrala jako loše, izgubila sva četiri poena u nizu i ispustila prednost već sredinom seta - 3:3.

Po principu "izgubljeno-nađeno", Jelena je napravila "ribrejk" već u narednom gemu i to samo sa jednim izgubljenim poenom, tako da ponovo vodi 4:3 i ima priliku da dovede Rumunku u situaciju da servira za ostanak u meču.

Ajmo, Jeco!

Međutim... Posle 14 poena u osmom gemu i tri gem lopte, "Džej Džej" je poklekla i dopustila Halepovoj da se vrati u meč - 4:4.

Brejk na brejk! Jelena je iskoristila drugu brejk loptu u devetom gemu, sjajno se branila i prelazila u napad kada je trebalo, sad je 5:4. Jelena servira za titulu!

I ništa... Iz defanzive, Jelena je uspela da stigne samo do novog izgubljenog gema na svoj servis. Srpkinja je tražila šansu u "sporim" loptama, ali Halepova nije promašivala u trenucima kada ju je rivalka zvala na viner (čitaj: grešku).

Kad nije htela Jelena, jeste Simona. Rumunka je ofanzivnom igrom upisala prvi servis gem za vođstvo od 5:6, posle čega će Srpkinja morati konačno da dobije igru na svoj servis.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC