• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolisti Radničkog: Od sada ćutimo i igramo!

Autor mondo.rs

Pred evroligašku utakmicu protiv italijanske Breše, vaterpolisti kragujevačkog Radničkog poručili da nemaju šta više da kažu i da su od sada okrenuti samo bazenu.

 Vaterpolisti Radničkog: Od sada ćutimo i igramo! Izvor: MN PRESS

Aleksandar Ćirić - 30. 12. 1977.
Izvor: MN PRESS
Pre nešto manje od tri godine, Srbija je dobila još jedan vaterpolo centar. Bar je tako najavljivano kada je počeo "pravi" život Vaterpolo kluba Radnički u Kragujevcu. Pod patronatom tadašnjeg ministra Mlađana Dinkića, Radnički je okupio velika igračka imena i trenera Dejana Udovičića.

Tada su proklamovani ciljevi, a prvi je bio da deca Šumadije imaju gde da treniraju ovaj lep sport, koji je ovoj zemlji doneo mnogo radosti. U debitanstkoj godini u Evropi, Radnički je lagano osvojio trofej LEN Kupa.

Ali, par godina kasnije, ekonomska kriza potresa i VK Radnički. Pisalo se mnogo o situaciji u kragujevačkom klubu, a mnogi iskusni igrači su napustili ekipu.

Zato i nije veliko iznenađenje obraćanje kapitena ekipe Aleksandra Ćirića na današnjoj konferenciji za novinare pred derbi 7. kola Grupe A Lige šampiona protiv italijanske Breše.

On kaže da je da će igrači od sada razmišljati samo o bazenu.

"Kao kapiten, prenosim stav celog tima da se ne oglašavamo više u medijima, jer jednostavno nemamo više šta da kažemo. Što se tiče nas, mi smo sve uradili. Zacrtani ciljevi kluba su ispunjeni, čak i više od toga. Kvalifikovanje za Ligu šampiona nije ni bilo prioritet s obzirom na to kakve smo ekipe izvukli, pa smo ostvarili veliki uspeh i na tom planu i još  imamo teoretske šanse da se plasiramo na završni turnir. Osvojili smo Kup, kvalifikovali se i na završni turnir regionalne Triglav lige. Pojavljivaćemo se na konferencijama, jer po pravilniku to moramo, ali ukoliko se situacija ne promeni, a za to je ostalo još jako malo vremena, jer je uskoro kraj sezone, neće imati šta novo da se saopšti", istakao je Ćirić.

Što se tiče meča protiv Breše (sreda od 18 časova u bazenu "Park"), on je odlučujući za obe ekipe.

Četiri kola pre kraja Šumadinci zaostaju četiri boda za mađarskim Egerom, glavnim konkurentom za preostalo mesto na Fajnal siksu u Barseloni, dok Italijani imaju bod manje od Radničkog, pa će poraženi izgubiti sve šanse, a pobednik nastaviti borbu.

Trener Radničkog Uroš Stevanović se najpre osvrnuo na ekonomsku situaciju u klubu, rekavši da je, "uprkos svim problemima, pronađen zajednički jezik" i da je dosadašnji deo sezone protekao kako treba.

"Mogu da izrazim zadovoljstvo što smo se od pre desetak dana ponovo posvetili samo treningu i radu i sve ostavili iza sebe. Igrači su sada skoncentrisani samo na predstojeće obaveze koje nisu male. Igrali smo veliki broj utakmica nekompletni, ali sada smo svi na okupu, dobro smo trenirali i želimo da pobedimo Brešu i ostanemo u trci za Fajnal siks", podvukao je Stevanović.

U prvom duelu, Breša je slavila na svom terenu, rezultatom 9:6, a Stevanović upozoravada su Italijani od tada još više napredovali.

"U proteklom periodu izgubili su četiri utakmice od Pro Reka, ali su bili do kraja u igri u svakom meču. Podigli su nivo forme u odnosu na prethodni period. Nemaju u timu velike zvezde, izuzev španskog reprezentativca Giljerma Moline, ali su izuzetno kompaktni i u svakom momentu znaju šta rade. Dolaze da pobede, jer ekipa koja izgubi, gubi i sve šanse za plasman na završni turnir", rekao je trener Radničkog.

Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti na info pultu zatvorenog bazena Sportskog centra "Park", po ceni od 200 dinara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC