• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešto između...

Autor mondo.rs

... prvog i trećeg seta falilo je Novaku Đokoviću u meču protiv Martina Kližana u drugom kolu Majamija za ubedljiviju pobedu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala turnira masters serije u Majamiju.

Ipak, srpski teniser to je uradio posle gubitka seta u meču sa Martinom Kližanom iz Slovačke (6:0, 5:7, 6:1).

To što je meč dobio u tri seta ne bi predstavljalo brigu da Novak nije odigrao na način koji mu baš i nije svojstven. Naime, pretrpeo je pravu krizu na meču, ali se to ipak nije odrazilo na konačan rezultat.

Đoković je prvi set dobio za samo 22 minuta igre, "počistivši" 41. igrača sveta sa "nulom", a onda...

Kližan je krenuo u bitku, oduzeo tri puta servis najboljem na svetu i uspeo da izjednači rezultat u setovima na 1:1. Nakon toga Novak kao da se "resetovao" i vratio na isti kolosek na kojem je bio i u prvom setu. Napravio je odmah na početku mini seriju 3:0 u gemovima, dozvolio na kratko protivniku da "oživi" (3:1), a onda sa još tri gema u nizu okončao težak meč posle nepunih dva sata igre.

"Martin je u drugom setu dobio kredit za borbu i naterao me je da uvek napravim potez više. U tom delu meča zaista sam igrao u potpunosti drugačije nego što je to bio slučaj u prvom setu... Bio sam nekoliko puta u karijeri u tako nezavidnoj situaciji, ali mi je očigledno iskustvo pomoglo da pregrupišem snagu i vratim se na pravi put", objasnio je Novak.

On je rekao da je imao krizu, ali da je najvažnije da je prvi meč na turniru okončao sa uspehom.

"Bio sam frustriran, bez sumnje. Svaki sportista prolazi kroz fazu oscilacija u igri i varira na emocionalnom planu u ovakvim mečevima. Ali najvažnije je u takvim trenucima biti staložen, pronaći dodatnu snagu i zadržati veru u sebe", rekao je prvi reket sveta i dodao da je i "vatrena" publika odigrala važnu ulogu na meču.

"Publika je sjajna. Uvek ovde tokom mečeva osetite te vibracije sa tribina. Ovde je mnogo Latinoamerikanaca, koji su vrlo emotivni i vole da se uključe u dešavanju na meču, i zaista uživam u tim trenucima", dodao je branilac trofeja u Majamiju.

...
Izvor: YouTube

Njegov rival u šesnaestini finala biće Belgijanac Stiv Darsis, koji je iznenadio Žila Milera iz Luksemburga i savladao ga rezultatom 6:4 6:7 (2:7), 6:3.

Đokoviću će to biti tek drugi duel u karijeri protiv 84. na svetu. Prethodno su igrali još davne 2008. na turniru masters serije u Rimu i Novak je tada ubedljivo slavio (6:4, 6:0).

Novak, koji je na prethodnom turniru u Indijan Velsu osvojio 50. titulu u karijeri, pokušaće da isto učini u Majamiju i veže drugi put u karijeri ta dva trofeja u istoj sezoni.

Novak je četiri puta trijumfovao u Majamiju - 2007, 2011, 2012. i prošle godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC