• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisam na Novakovom nivou"

Autor mondo.rs

Endi Marej posle poraza od Đokovića u finalu turnira u Majamiju priznao da mora još da radi kako bi se približio najboljem na svetu.

Novak Đoković ponovo je podigao pehar. Treći ove sezone, posle Australijan Opena i Indijan Velsa, a ukupno peti u karijeri u Majamiju.

Trijumfovao je srpski as na Floridi i 2007, 2011, 2012. i 2014. godine, a sada je u iscrpljujućem finalu nadigrao Endija Mareja rezultatom 7:6 (7:3), 4:6, 6:0.

Škotu je to bio ukupno 18. poraz od Novaka Đokovića u karijeri, u ukupno odigranih 26 mečeva.

"Nisam još na Novakovom nivou, ali osećam da mu se približavam. Moram da nastavim da napredujem, da popravljam stvari koje bi mogle da mi pomognu da mu bolje pariram. Bilo je izuzetno teško igrati po nemogućim uslovima, ali pobedio je bolji", izjavio je Marej, koji je osmi put u nizu položio oružje pred Novakom.

NOVAČE; NISAM ŽELEO TAKVO JAJE NA USKRS

Novak Đoković dobio je poslednji set protiv Endija Mareja sa "nulom" (6:0), što se Britancu baš i nije dopalo. "Čestitam Novaku na sjajnom startu godine... Međutim, nisam baš zahvalan na ovom uskršnjem jajetu", napisao je Marej na Twitteru posle meča.

Đoković je priznao posle pobede da nije igrao na željenom nivou tokom prva dva seta, da je loše servirao, nije koristio prilike brejk, ali da je na kraju uspeo da se izbori sa protivnikom i velikom vrućinom.

"Bio je to težak meč, jer obojica poznajemo međusobnu igru veoma dobro, tako da se sve svodilo na fizičku borbu. Uslovi za igru su bili izuzetno teški, bilo je veoma icrpljujuće na terenu. To je bio veliki mentalni izazov za mene i uspeo sam da se izborim sa njim. Bila je to još jedna fenomenalna godina u Majamiju i još jedan fantastičan turnir za mene", dodao je Đoković i zahvalio se svom timu na podršci koju mu pružaju čak i kada mu ne ide kako bi želeo, što mu izuzetno znači.

Đoković se trijumfom u Majamiju upisao u istoriju kao jedini igrač kome je pošlo za rukom da tri puta u istoj kalendarskoj godini osvoji titule na turnirima masters serije i u Indijan Velsu i u Majamiju.

Trofej na Floridi ukupno mu je 51. u karijeri, a 22. na turnirima masters serije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC