• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova briga pred LŠ: Da voda bude topla

Autor mondo.rs

"Nadam se da ćemo do utakmice sa Solnokom održati temperaturu vode na 24 stepena, jer nije bilo mazuta", najveća je briga Vlade Vujasinovića pred 7. kolo Lige šampiona.

 Partizanova briga pred LŠ: Da voda bude topla Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Odavno nije vest da svi srpski vaterpolo klubovi prolaze kroz ogromne, egzistencijalne probleme. Dva najnovija slučaja jako slikovitu opisuju situaciju u tom sportu:

Vaterpolisti Radničkog, vicešampioni Evrope, strepeli su prošle nedelje do poslednjeg momenta da li će otići u Rijeku, na Fajnal-for regionalne lige. Na njihovu sreću, Grad Kragujevac je reagovao i obezbedio put u Hrvatsku igračima, koji o svojim problemima više ne žele da javno govore.

Istovremeno, plivalište Sportskog centra Banjica, dom vaterpolista Partizana, ostalo je zaključano, jer nije bilo mazuta, pa je temperatura 'pala' na 20 stepeni, nedovoljnih za trening bilo koje selekcije crno-belih.

U takvoj atmosferi, tim Vladimira Vujasinovića pripremao se za ovonedeljni duel sa mađarskim Solnokom, jednim od najjačih timova Evrope, na bazenima Zavoda za sport i Crvene zvezde.

Srećom, ove nedelje crno-beli vratili su se na Banjicu, gde je trener Partizana održao konferenciju za novinare.

"Ne znam koliko ste upućeni u to da smo imali velikih problema. Ostali smo bili potpuno bez bazena, nije bilo mazuta, voda se ohladila na oko 20 stepeni, pa niko nije trenirao - od prvog tima, pa do najmlađih. Na svu sreću, u petak se rešio taj trenutni problem, pa se voda do danas zagrejala da bismo mogli da odradimo prvi trening kod kuće", rekao je Vujasinović.

Prema trenutnoj situaciji, Partizan će u svojoj kući ugostiti jednog od tri najveća favorita za osvajanje takmičenja.

"Situacija je takva da ćemo imati zadatak da se do utakmice održava voda na limitu od 24 stepeni, što je dosta hladno, ali može da se izdrži i nadam se da ćemo i to da uradimo. Cilj nam je da u naredna dva tri dana rešimo taj tekući problem. Hteo bih da zahvalim Zavodu za sport koji nam je ko zna koji put izašao u susret i dao nam termine da ipak ostanemo u trenažnom procesu, kao i Vaterpolo klubu Crvena zvezda, koji nam je ustupio bazen nekoliko puta", dodao je trener crno-belih.

Vujasinović je pozvao navijače da dođu i uživo vide njegov tim, ali i renomiranog gosta, za kojeg igraju tri reprezentativca Srbije i nekadašnja igrača Partizana - Gocić, Aleksić i Mitrović.

Utakmica će početi u sredu u 18.00 časova, a cene karata su 250 dinara tribine, 500 dinara parter.

"Pozvao bih što veći broj ljudi da dođe da nas gleda. Ne samo nas, koji igramo za Partizan, već i izuzetan tim koji dočekujemo. Dolazi nam ekipa koja je sastavljena od proslavljenih mađarskih reprezentativaca, olimpijskih šampiona, i koja u sastavu ima i naša tri izuzetna igrača - Gocića, Aleksića i Mitrovića. Mislim da bi bilo lepo da napravimo i njima lep doček na Banjici, jer se ne dešava često da nam takav tim dolazi u goste, u kojem su vođe naši igrači", podvukao je Vujasinović.

Meč protiv renomiranog gosta nema rezultatski značaj za crno-bele, jer su porazom od Primorja ostali bez šanse da se plasiraju na Fajnal-siks. Sa druge strane, jasno je da takve utakmice donose ogroman prestiž i da igrači u takvim duelima imaju ogromnu priliku da napreduju i stiču iskustvo, što je Vujasinović takođe istakao u najavi predstojećeg kola Lige šampiona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC