• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gala socijala" na bokserski način!

Autor mondo.rs

Bugarin Serafim Todorov, koji je na OI u Atlanti 1996. naneo Flojdu Mejvederu poslednji poraz, danas živi od državne pomoći.

Dok se Flojd Mejveder priprema za "borbu veka" sa Filipincem Manijem Pakjaom, koja će obojici doneti devetocifrene dolarske sume, britanski "San" napravio je kraću reportažu o poslednjem bokseru koji je uspeo da pobedi slavnog Amerikanca.

Reč je o Serafimu Todorovu, koji je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine savladao Mejvedera u polufinalu pero kategorije i tako mu uskratio zadovoljstvo da se pred svojim navijačima bori za zlato.

Todorov je u finalu izgubio od Tajlanđanina Somluka Kamsinga i ta medalja mu danas omogućava da sa suprugom skromno živi u Pazardžiku, u centralnoj Bugarskoj.

Četrdesetpetogodišnji Todorov kao zaslužni sportista dobija od države oko 500 evra mesečno, dok se Mejvederov imetak
posle skora 47-0 u profi karijeri procenjuje na 280 miliona dolara.

Mediji često pišu o njegovim ekstravagantnim manirima trošenja novca (ulaže milionske iznose kladeći se na NBA i NFL utakmice, ostavlja cipele hotelskoj posluzi nakon prvog nošenja, sam leti privatnim avionom dok njegova "ekipa" istovremeno putuje drugim...)

"Živim samo od pomoći države, koja mi nije dovoljna, jer niko u mojoj porodici nije zaposlen. Otplaćujem kredite, plaćam račune... Teško je, jer ovo je mali grad u kome nema mnogo posla", ispričao je Todorov.

"Srebrni" iz Atlante 1996. sa suprugom deli automobil "golf polo", a kuću koju je imao 20 kilometara od Pazardžika, morao je da proda i kupi manji stan.

Šta bi na to rekao Flojd Mejveder, čija borba sa Pakjaom 2. maja će se na "pay per view" TV kanalima gledati po ceni od 90 do 100 dolara, a uživo u MGM areni u Las Vegasu za najmanje 3.500, a najviše - 250.000 dolara...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC