• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković – Nadal, vreme je!

Autor mondo.rs

Posle više od deset meseci, moguće, biće odigran novi, 43. duel dva teniska velikana.

Dovoljno smo čekali, sada samo još da stignu do polufinala i imaćemo novi, 43. okršaj dva teniska velikana.

Žreb za treći Masters sezone, a prvi na šljaci (čime se zvanično otvara sezona na zemljanoj podlozi), spojio je Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u istu polovinu žreba.

“Broj 1” i “Kralj šljake” do 43. međusobnog duela moraće da stignu bar do polufinala turnira u Monaku, koji se igra za nagradni fond od 3.288.530 dolara i na kom titulu brani Stanislav Vavrinka, koji je prošle sezone u finalu pobedio četvorostrukog šampiona Rodžera Federera.

Prethodno, u polufinalu, Federer je zaustavio Đokovića, šampiona iz 2013. godine.

Rekorder je i dalje Nadal, koji ima osam titula u Monte Karlu i to osvojenih u nizu od 2005. do 2012. godine, posle čega ga je konačno zaustavio Đoković, pre dve sezone.

Nadal ima prednost od 23:19 u odnosu na Đokovića u okviru najvećeg rivalstva u istoriji tenisa, jer niko nije odigrao više međusobnih mečeva od Španca i Srbina. Đoković je bio u seriji od četiri pobede pre finala Rolan Garosa prošle godine, kada je Nadal ipak prekinuo crni niz i ostavio Beograđanina bez trofeja na pariskoj šljaci, na jedinom gren slemu koji do sada nije osvajao.

Đoković je kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu, dok će u drugom igrati protiv boljeg iz duela Nikolasa Almagra i kvalifikanta. Ukoliko bude uspešan, srpski teniser bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Hrvatom Marinom Čilićem, dok bi protivnik u projektovanom polufinalu bio Nadal, koji je ove nedelje pao na peto mesto ATP liste.

U drugoj polovini žreba nalaze se Švajcarac Rodžer Federer, branilac titule Stanislas Vavrinka i Miloš Raonić iz Kanade.

Viktor Troicki se u prvom kolu sastaje sa Slovakom Martinom Kližanom, a u drugom bi mogao da odmeri snage sa Amerikancem Džonom Iznerom.

Masters u Monte Karlu počinje u ponedeljak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC