• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, Vošo: Novosađani osvojili Evropu!

Autor mondo.rs

Prvi put u istoriji, Vojvodina je osvojila evro trofej. U Lisabonu, sve dileme oko osvajača Čelendž kupa rešene su već posle dva seta.

 Bravo, Vošo: Novosađani osvojili Evropu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Prvi put od osnivanja kluba, posle 69 godina ispunjenih uspesima na domaćoj sceni, odbojkaši Vojvodine osvojili su evropski trofej!

OK Vojvodina iz Novog Sada osvajač je Čelendž kupa za sezonu 2014/15!

Novosađani su trofej osvojili praktično dok je meč u Lisabonu trajao, jer kada je na semaforu bilo ispisano: Benfika – Vojvodina 0:2, znao se ishod finala.

Portugalcima je, posle novosadskih 3:1 pred 5.000 u SPENS, bila potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1, da bi se igrao “zlatni set”, koji bi odlučio konačnog pobednika, ali od toga nije bilo ništa, jer je mlada ekipa Strahinje Kozića ekspresno stigla do 0:2 (24:26, 21:25) i rešila svaku dilemu oko pobednika.

Tako je posle dva ruska tima, Zenita iz Kazanja, koji je postao prvak Evrope, odnosno Dinama iz Moskve, koji je osvojio Kup CEV, treće po rangu evropsko takmičenje osvojio tim iz Srbije. To je “lalama” drugi trofej ove sezone, posle trijumfa u Kupu Srbije, a pred njima je i izazov u polufinalu plej-ofa.

Finalna utakmica i dalje traje, a ishod neće biti promenjen i ako Portugalci na kraju pobede 3:2.

Zanimljivo, Benfika nije izgubila nijedan meč do finala, dok je Vojvodina u Čelendž kup stigla kao poraženi tim 2. runde Kupa CEV (italijanski Trentino bio je bolji u oba susreta 1:3 i 0:3) i priključila se takmičenju u četvrtfinalu. Novosađani su tada posle “zlatnog seta” izbacili turski Galatasaraj, dok je beloruski Stroitel savladan u oba meča polufinala.

Vojvodina je tako riznici trofeja, u kojoj je od ranije 13 titula prvaka države, pridodala i ovaj evropski. Do danas, najveći uspeh crveno-belih bila su dva plasmana u polufinale Lige šampiona, 1989. i 1996. godine, a Voša je igrala i dva polufinala Kupa CEV, 1983. i 2006. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC