• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK BiH: Sportistima 370.440 KM stipendija

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine u srijedu su potpisani ugovori podrške za finalne pripreme sa najboljim sportistima koji u ovoj godini nastupaju na takmičenjima u organizaciji OK BiH.

Za ovogodišnje Evropske igre u Bakuu OK BiH stipendiraće atletičare Amela Tuku i Dejana Mileusnića. Za Evropski festival mladih "Tbilisi 2015" krovna sportska organizacija podržaće "U-16" košarkašku reprezentaciju BiH, plivače Mihajla Čeprkala, Anđela Šimića, Eminu Pašukan i Kostu Vrkeša, džudiste Filipa Stojaka, Tonija Miletića, Teodoru Božović, gimnastičara Sergeja Malić-Čornija, te četvoro atletičara koje će odrediti Atletski savez BiH.

Olimpijski komitet BiH pripreme za Mediteranske igre stipendiraće žensku i mušku reprezentaciji BiH u odbojci na pijesku.

Iz OK BiH naglasili su danas da "kao nebudžetski korisnik, uspijevaju putem projekata Međunarodnog olimpijskog komiteta, Olimpijske solidarnosti MOK-a i Evropskog olimpijskog komiteta osigurati sredstva za najbolje bh. sportiste".

Istakli su i da OK BiH već podržava 11 potencijalnih olimpijaca za Ljetne olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, kao i troje sportista za Zimske olimpijske igre Pjongčang 2018.

OK BiH će u 2015. godini, a preko projekata za pomenuta takmičenja, podržati najbolje sportiste BiH sa 370.440 KM.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC