• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okupljaju se Markovićevi "zmajevi"

Autor mondo.ba

Rukometaši Bosne i Hercegovine počeli su sa okupljanjem u Bihaću pred dvomeč s Litvanijom u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

 Okupljaju se Markovićevi "zmajevi" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor "zmajeva" Dragan Marković pozvao je prvi put igrače nakon Mundijala u Kataru za susrete sa Litvancima - prvi meč igra se 30. aprila u Cazinu (20.15 časova), a revanš 3. maja u Kaunasu.  

Sa spiska od 19 rukometaša koliko je saopštio popularni Marka, izostali su golman Nebojša Grahovac i Peđa Dejanović, dok su debitanti u timu Adnan Sivić, Nebojša Bojić i Vladan Lončar.  

"Svi želimo da nastavimo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, a ova dva predstojeća susreta su veoma bitna. Naši igrači su spremni  i odlučni da utakmice s Litvancima odigraju na najbolji način i vrate samopouzdanje nakon nastupa u Kataru", izjavio je Marković, kojeg posebno raduje činjenica da su se ključni igrači BiH Nikola Prce i Ivan Karačić potpuno oporavili od povreda i da se nalaze u vrhunskoj formi.

U Drugoj kvalifikacionoj grupi nakon dva kola BiH zauzima treće mjesto u grupi s jednim bodom.  

Na startu kvalifikacija rukometaši BiH su krajem oktobra prošle godine u gostima remizirali s Bjelorusijom 25:25, dok su u Tuzli poraženi od Danske sa 25:23.  

Nakon susreta s Litvanijom, "zmajevima" preostaju još dvije utakmice, 11. maja dočekuju Bjelorusiju, a kvalifikacije završavaju 16. juna gostovanjem u Danskoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC