• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Litvanci nisu naivni, ali nisu bolji od BiH"

Autor mondo.ba

Rukometaši Bosne i Hercegovine u Bihaću se pripremaju za prvi meč sa Litvanijom u četvrtak u Cazinu (20. 15 h) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

 "Litvanci nisu naivni, ali nisu bolji od BiH" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izabranici selektora Dragana Markovića odradili su tri treninga od nedjelje, a na posljednjem je popularni Marka na raspolaganju imao sve pozvane igrače, uključujući i Kostu Savića, kojem je naknadno upućen poziv.

Trener u stručnom štabu "zmajeva" Zuhdija Korkarić u izjavi za sarajevsko "Oslobođenje" je istakao da u taboru BiH vlada sjajna atmosfera i da svi jedva čekaju meč sa Litvanijom.

"Mi smo već duže vremena kao porodica i tako se ponašamo na okupljanjima. Drago mi je da na raspologanju imamo sve pozvane igrače, tačnije da nemamo problema sa povredama. Vidi se da su momci poželjeli reprezentivne obaveze i svi jedva čekamo početak meča", rekao je Korkarić.

Prema njegovim riječima, stručni štab BiH je pažljivo analizirao predstojećeg rivala.

"Litvanija nije nimalo naivan protivnik, ali sigurno je da nisu kvalitetniji od nas. Litvanci imaju par odličnih pojedinaca, ali mislim da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini. Najbitnije je da se ne opustimo i da na potcijenimo Litvaniju, ali ni da sebe ne precijenimo. Igraćemo kako najbolje znamo i samo tako možemo ostvariti pobjedu".

Navijači BiH su prepoznali važnost utakmice protiv Litvanije pa su sve ulaznice rasprodate.

"Drago mi je da su navijači uz nas i da nam nastavljaju pružati ogromnu podršku. Puna dvorana u Cazinu mnogo će značiti svima nama, a igrači će znati uzvratiti svojom igrom na parketu", zaključio je Korkarić.

Revanš meč sa Litvancima igra se 3. maja u Kaunasu, a na tabeli Druge kvalifikacione grupe  BiH nakon dva kola zauzima treće mjesto s jednim bodom.

"Zmajevima" poslije dvomeča sa Litvanijom preostaju još dvije utakmice, 11. maja dočekuju Bjelorusiju, a kvalifikacije završavaju 16. juna gostovanjem u Danskoj.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC