• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BL OPEN: Velja pliva za publiku, ostali za Rio

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Osmi po redu plivački miting "Banjaluka Open 2015" biće održan ovog vikenda u Banjaluci. Za olimpijsku normu i što bolje rezultate boriće se 401 plivač, a srpski plivač Velimir Stjepanović pokušaće da obori neke rekorde mitinga.

 BL OPEN: Velja pliva za publiku, ostali za Rio Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Plivači 46 klubova iz 11 zemalja nastupiće na plivačkom mitingu u organizaciji PK Olimp, čiji je promoter evropski prvak Velimir Stjepanović, a pokrovitelj kompanija m:tel.

Mnogi od njih pokušaće da isplivaju normu za Olimpijske igre 2016 u Rio de Žaneiru, a oni koji su to već uspjeli provjeriće formu na Gradskom olimpijskom bazenu.

Pred početak mitinga, organizatori su održali konferenciju za novinare na kojoj je saopšteno da su sve pripreme završene i da će plivači imati odlične uslove.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidoviće rekla je da je oduševljena entuzijazmom ljudi iz PK Olimp koji su se potrudili da sve bude savršeno organizovano.

"Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS je prepoznalo značaj ove manifestacije i miting je uvršten u manifestacije od posebnog značaja za RS. Ministarstvo je organizaciono i finansijski podržalo plivački miting. Izuzetno nam je drago što je promoter ovogodišnjeg mitinga dvostruki evropski prvak Velimir Stjepanović i što će učestovati naša najbolja plivačica Ivana Ninković. Nadam se da će se mladi okrenuti tom sportu, da će se baviti plivanjem bar rekreativno, a oni najbolji i takmičiti. Ministarstvo će i dalje podržavati ovaj miting", rekla je Davodivićeva.

Sportski direktor PK Olimp, Željko Panić, rekao je da organizatorima nije uvijek lako da sa skromnim budžetom osmisle i organizuju nešto novo.

"Ono što je novo je da je sa nama Velimir Stjepanović, koji je svoju normu za Olimpijske igre ispunio. Želim mu da obori rekorde na našem mitingu, biće možda malo teško jer nije u top formi, ali očekujem da će uspjeti", rekao je Panić i potom se osvrnuo na učesnike mitinga.

"Prijavljen je 401 takmičar i to je neki maksimum koji može bazen da primi. Tu je 46 klubova iz 11 država. Iz Srbije tu su Ivan Lenđer koji će pokušati da ispliva normu, tu je Čaba Silađi koji ima normu i ovo će mu biti usputna stanica pred SP u Kazanju. Tu su dobri plivači iz Mađarske, Slovenije, Italije... Drago nam je da se u posljednje vrijeme promoviše plivanje, to je ono upravo što želimo, plivanje je bazni sport i nećemo imati dobre košarkaše, rukometaše i ostale bez baznih sportova", rekao je Panić.

Dvostruki evropski prvak, srpski plivač Velimir Stjepanović, prvi je put u Banjaluci i oduševljen je uslovima na bazenu.

"Drago mi je što sam dobio poziv da dođem ovdje, to mi je velika čast. Pokušaću da plivam dobro, imam motivaciju da oborim neke rekorde. Probao sam već bazen, on je sjajan, prvi put sam u Banjaluci i oduševljen sam. Sutra ću pokušati da otplivam najbolje što mogu", rekao je Stjepanović.

Na plivačkom mitingu "Banjaluka Open 2015" nastupiće i najbolja bh. plivačica Ivana Ninković .

Raspored

Kvalifikacione trke počinju u subotu od 9.00 časova. U 16.45 je otvaranje, a u 17.00 počinju finalne trke. U nedjelju kvalifikacije počinju u 9.00 časova, a finalne trke su od 16.00 časova.

"Veoma mi je drago što ću učestvovati na još jednom Banjaluka Opem mitingu koji je jedno od najjačih takmičenja u BiH. Što se rezultatat tiče, ne očekujem najbolje rezultate, ali svakako dobre jer ovo mi je jedna od usputnih stanica ka Svjetskom prvenstvu koje je početkom avgusta. Pokušaću da isplivam što bolje rezultate i da dam svoj maksimum", rekla je Nikovićeva.

Glavni sponzor osmog po redu plivačkog mitinga koji se organizuje u Banjaluci je kompanija m:tel koja je uz plivače od samog početka, od prvog mitinga.

"Nekako se očekuje pokroviteljstvo kompanie m:tel kada su u pitanju manifestacije koje promovišu prave vrijednosti i sportski duh, tako je i s ovom manifestacijom. Mi smo tu od početka, već osam godina i tu podršku nastavljamo. Ove godine, kao i prošle godine, a obezbijedili smo vrijedne robne nagrade za pobjednike svih disciplina. S obzirom da je dolazak našeg plivača Velimira Stjepanovića privukao veliku pažnju pozivamo sve zainteresovane na druženje s njim na Gradskom olimpijskom bazenu od 17 do 17.45 časova", rekla je Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel.

Načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Banjaluka Radenko Đurica rekao je da je Grad pomogao miting ustupanjem bazena, kao i finansijski i izrazio zadovoljstvo što je plivački sport u Banjaluci u usponu u posljednje vrijeme.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC