• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktor senzaciji Braunu stao na rep

Autor mondo.rs

Troicki slavio protiv Nemca u trećem kolu Vimbldona

Viktor Troicki je dobro znao da mu neće biti lako u trećem kolu Vimbldona.

Bio je upoznat odakle tačno preti opasnost u meču protiv Dastina Brauna, koji je eliminisao Rafu Nadala, i uspeo je da ga spreči da se ne razmaše previše na terenu.

Srpski teniser slavio je u trećem kolu Vimbldona protiv egzotičnog Nemca sa 3:1, po setovima 6:4, 7:6 (7:3), 4:6, 6:3 i izborio je plasman u osminu finala.

Viktor je i pre meča izjavljivao da je Braun nezgodan igrač, nepredvidiv, naročito na travi, pun samopouzdanja posle pobede nad dvostrukim šampionom Vimbldona, da je pokazao posle tog herojskog trijumfa da nije "Indijanac" i da ima odličan osećaj za lopticu. Znao je da mora da bude skoncentrisan maksimalno tokom celog meča i da ne dozvoli protivniku da preuzme inicijativu i krene sa atraktivnom igrom.

SLAVLJE KECMANOVIĆA

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović uspešno je startovao na Vimbldonu u konkurenciji juniora. On je u prvom kolu savladao Britanca Fina Basa sa 3:6, 6:3, 6:1, posle 80 minuta borbe. Naredni protivnik srpskom teniseru biće Finac Patrik Niklas-Salminen, koji je bio bolji od Nam Hong-Lija iz Vijetnama (6:3, 6:4).

Troicki je uspeo da ispoštuje većinu zacrtanih zadataka i zato će igrati u osmini finala ove sezone.

Braun je pokazao da se na travi zaista snalazi kao riba u vodi, ali i u prelomnim situacijama da nije baš teniser iz prve lige.

Viktor je u prvom setu, posle brojnih brejk šansi, konačno napravio prednost kada je bilo najpotrebnije, u finišu, dok je u drugom povežao vođstvo tek u taj brejku. Nemac se dobro držao na početku (2:2), ali je onda Troicki krenuo u napad, najpre je poveo sa 4:2, a zatim je posle jednog poena rivala nanizao još neophodna tri.

Nemac je potom potvrdio da eliminacija Nadala, drugi put u godinu dana, nije bila slučajnost. Odlično se nosio sa srpskim teniserom, a onda je u desetom gemu iskoristio prvu brejk loptu u tom setu i smanjio rezultat na 1:2.

Konačno, Viktor je u narednom rešio da okonča duel. Konstantno je diktirao tempo i napadao, na svaki servis rivala imao je brejk šansu (iskortio dve od ukupno 10), a onda je na najbolji način i materijalizovao tu prednost.

Troicki - Braun
Izvor: YouTube

Viktor će se za prolaz u četvrtfinale boriti protiv pobednika duela Džejms Vard (SAD) - Vasek Pospišil (Kanada).

Sa Pospišilom, 56. teniserom sa ATP liste, nikada do sada nije odmeravao snage, dok je sa Vardom, koji je trenutno 111. igrač sveta, odigrao jedan meč, prošle godine na Mastersu u Šangaju, i izgubio rezultatom 6:4, 6:1.

Viktor je prolaskom u osminu finala izjednačio svoj najbolji plasman na Vimbldonu, ali i na grend slemovima u karijeri. Prethodno je u Londonu u četvrtoj rundi igrao 2012, a još dva puta stigao je do te faze na Rolan Garosu (2011 i 2013).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC