• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigli su “Great Britan Pioneers”

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Britanski ragbisti u posjeti Banjaluci.

 Britanski ragbisti u posjeti Banjaluci Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  “Great Britan Pioneers” stigli su u Banjaluku. Ragbi ekipa koju čine igrači sa 18 engleskih univerziteta narednih dana boraviće u gradu na Vrbasu. Tom prilikom odradiće nekoliko treninga sa svojim domaćinima, banjalučkim Bijelim zečevima. U srijedu 8.jula, na stadionu FK Krajina biće odigran rabi turnir u popularnoj “devetci”.

Subota je rezervisana za revijalnu utakmicu ragbi reprezentacije BiH i gostiju iz Velike Britanije.

"Dolazak Great Britain Pioneersa u Bosnu i Hercegovinu je najveći događaj od začetka rabgbija u našim prostorima. Njiove aktivnosti prati krovni savez ragbi lige Evropske federacije. Tokom njihovog borakva, pod broj jedan očekujem da dosta toga naučimo, ali i da afirmišemo još više ragbi u našem gradu", rekao je Sreten Zec iz Bijelih zečeva.

Greet Britan pionir osnovani su prije 10 godina sa ciljem da pridonesu razvoju ragbija u zemljama u kojima taj sport nije toliko popularan. Eskepediciju ragbista iz Velike Britanije čini 20 igrača i 6 članova stručnog štaba.

" Upoznati smo da je u Bosni i Hercegovini od skorak renula zajednička liga u ragbiju. Nadam se da će naš boravak doprinijeti još većem razvoju kako klubova tako i same lige. Boravili smo i Srbiji prije nekoliko godina, tako da smatramo da ragbi ima veliki potencijal na ovim prostoima. Naš zadatak je da u razgovu sa trenerima, igračima, ali zajedničkim utakmicama i treninzima doprinosima afirmaciji ragbija širom svijeta”, rekao je Stiv Kurtis, generalni menadžer Greeat Britain Pioneers.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC