• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki od pobede do poraza

Autor mondo.rs

Vodio je 2:0 u setovima, ali izgubio...

  Prvi duel Viktora Troickog i Vasila Pospišila doneo je izuzetno uzbudljiv meč, veliku borbu dvojice tenisera i - poraz srpskog igrača.

Vodio je Troicki 2:0, ali je Pospišil taj koji će igrati u četvrtfinalu Vimbldona.

Kanađanin češkog porekla uspeo je da preokrene i dođe do velike pobede, najveće u karijeri: 4:6, 6:7, 6:4, 6:3, 6:3.

Našem teniseru ostaje da i dalje sanja plasman u četvrtfinale (ili neku dalju rundu) Vimbldona...

Rival Pospišilu u borbi za polufinale biće pobednik meča između trećeg nosioca Endija Mareja iz Velike Britanije i Hrvata Ive Karlovića, koji je 23. "kosturaš".

Troicki je u prvom setu rano napravio brejk (2:1), što je bilo ključno. Školski je čuvao svoj servis i iskusno održao prednost. U nastavku je Pospišil, ipak, pokazao da nije slučajno stigao do plasmana među 16 najboljih. On je bio taj koji je prvi imao priliku da povede u trećem setu, ali je srpski teniser spasao tri brejk lopte. Neizvesnost je potrajala do taj-brejka. I tada je Kanađanin, zahvaljujući "srećnoj" mreži prvi imao šansu za prednost, koju je iskoristio (2:0), ali nije uspeo i da je dugo održi. Uporni Viktor, pun samopouzdanja je posle drugog izgubljenog servisa (3:4), krenuo u napad. Zabeležio jedan spektakularni poen zahvaljujući lobu, koji je potom inicirao seriju od ukupno četiri poena u nizu, kojima je i duplirao vođstvo (7:4).

Nakon toga Viktor je popustio, a Pospišil je to vešto iskoristio. U trećem setu Kanađanin je iskoristio jedinu brejk loptu i prvi put u meču oduzeo servis Viktoru (5:4), a onda lagano i dobio taj deo igre.

To ga je ponelo, pa je i na startu četvrtog seta prvi napravio brejk. Troicki je sve vreme pokušavao da stigne tu prednost, da uzvrati istom merom, ali je Pospišil delovao sigurno, pogađao sve na svoj servis, a onda još jednim brejkom okončao set u svoju korist i izjednačio rezultat na 2:2 posle dva sata i 15 minuta igre.

U odlučujućem setu, nervoza se uvukla u igru Troickog, što je Pospišil uspeo da iskoristi za brejk u osmom gemu, posle čega je uspešno servirao za pobedu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

treba znati to

Kakav je to penal od momka

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC