• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuka: Nisam svjestan šta sam uradio

Autor mondo.ba

Bh. atletičar Amel Tuka još ne može da vjeruje da je trenutno najbrži čovjek na planeti na 800 metara.

Tuka je pobijedio na mitingu Dijamanstke lige u Monte Karli a 800 metara istrčao je za rekordnih 1:42:51 što je najbolji rezultat sezone u svijetu i njegov lični rekord. Upravo on je prvi bh. atletičar koji je nastupio na ovom respektabilnu mitingu u Monaku.

“Iskren da budem nisam očekivao pobjedu, kao ni ovako odličan rezultat. U Monako sam otišao potpuno rasterećen, a prije samog početka trke bio sam maksimalno opušten. Ovo je moj prvi nastup na Dijamantskoj ligi i samo sam molio Boga da mi podari snage da ostanem na svom nivou, ali i dobroj formi koju sam pokazao u Madridu", rekao je Tuka za “Dnevni avaz”.

On ističe da još uvijek pokušava shvatiti šta se zapravo desilo na mitingu, te da i dalje ne može biti svjestan da je osim prvog mjesta ostvario i odličan rezultat.

“Još uvijek nisam svjestan šta se sve izdešavalo, vjerujte da ne znam šta sam uradio?! Najbolji rezultat u svijetu ove godine i četvrti najbolji rezultat u Evropi svih vremena, ali i 11. u svijetu svih vremena je nešto zaista posebno, nešto što je teško povjerovati”

“Nastavljam i dalje sa svojim treninzima kao što je to bilo i ranije, nema opuštanja niti slavlja. Čeka me veliki izazov na Svjetskom prvenstvu narednog mjeseca u Pekingu, tako da moram ostati maksimalno skoncentrisan na tom putu”, dodao je Tuka

Odličan rezultat koji je postigao u Monaku izazvao je lavinu riječi hvale kako navijača u BiH, tako i brojnih svjetski poznatih sportista poput Džeke, Barbareza, Teletovića i drugih javnih ličnosti.

“Veliko hvala mojoj jedinoj Bosni i Hercegovini, ali i svim ljudima na velikoj podršci, kao i mojim kolegama. Moram priznati da mi njihova podrška znači itekako, daje mi još veći motiv za dalji rad”, zaključio je Tuka, prenio je “Avaz”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC